Diari Més

Atemptats de Barcelona i Cambrils

Cambrils alça la veu per dir al món que no té por

Més de 16.000 persones han assistit a la manifestació sota el lema 'Tots som Cambrils'

Cambrils alça la veu al món per dir que no té por

Manifestació CambrilsMireia Pallejà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 16.000 persones, segons la Policia Local, s'han unit a Cambrils per manifestar-se contra el terrorisme i clamar per la pau la tarda d'aquest divendres. La manifestació, sota el lema 'Tots som Cambrils', ha començat puntualment a les 20 hores a l'alçada del Passeig de les Palmeres. Encapçalada per a representants dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local de Cambrils, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, Protecció Civil i dels professionals sanitaris, un ciutadà no ha pogut evitar cridar «Visca els Mossos!». Tot seguit, els aplaudiments han inundat el passeig, i el cos central de la manifestació ha començat a caminar.

En un segon bloc, darrere dels cossos policials i d'emergències, s’han situat els representants institucionals. Entre d’altres, hi ha assistit el vicepresident de Govern, Oriol Junqueras, els consellers Mundó, Serret i Vila; la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat; l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

Durant el recorregut, que ha finalitzat al Club Nàutic de Cambrils, al punt on hi va haver l'atemptat terrorista, no s'han parat de sentir els crits de 'Tots som Cambrils' i 'No tinc Por!', acompanyats d'aplaudiments constants als cossos policials i d'emergències. Els manifestants han volgut que el món sàpiga que Cambrils és fort, i que es refarà d'aquest cop.

Un cop la manifestació ha arribat al Club Nàutic, després de recórrer el passeig de Miramar, els Xiquets de Cambrils, que esperaven a la plaça, han aixecat un pilar en silenci. Seguidament, els cossos de seguretat i d'emergències han realitzat la primera ofrena floral a l'espai on, des de divendres, els ciutadans hi han anat dipositant espelmes i cartells en record als ferits i a la víctima mortal, la saragossanaAna María Suárez. Tot seguit, els representants institucionals han fet la respectiva ofrena floral, i a continuació ho han pogut fer els ciutadans que també han participat a la marxa en contra del terrorisme.

tracking