Diari Més

Atemptats de Barcelona i Cambrils

La col·laboració ciutadana ha permès relacionar la masia de Riudecanyes amb els terroristes

Diversos veïns van detectar «fets sospitosos» davant del solar de l'antic restaurant de la urbanització Mar de Riudecanyes i van alertar als Mossos d'Esquadra

Imatge d'arxiu de Riudecanyes.

La col·laboració ciutadana ha permès relacionar la casa de Riudecanyes amb els terroristesGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han pogut vincular la casa abandonada de Riudecanyes amb la cèl·lula jihadista que va perpetrar els atemptats de Barcelona i Cambrils gràcies a la col·laboració ciutadana. Així ho explica l’Ajuntament de Riudecanyes, qui ha emès un comunicat després que hagi transcendit que els agents van trobar restes d’una foguera amb documentació i altres elements relacionats amb els terroristes en un habitatge del municipi.

Tal i com relata el consistori, diversos veïns de Riudecanyes va detectar, el passat divendres, «fets sospitosos» al voltant del solar de l’antic restaurant ubicat a la urbanització Mar de Riudecanyes. Havien passat només unes hores de l'atemptat de Cambrils i els veïns van avisar que, el dia abans, haurien vist l'Audi A3 pel poble i també restes de coses a l'exterior de l'antic restaurant.

Aquestes persones van donar l’alerta als Mossos d’Esquadra, qui van trobar en l’indret les restes d'una petita foguera, el passaport i el carnet de conduir de Mohamed Huchamy i el passaport de Younes Abouyaaqoub. Els documents estaven cremats parcialment. També van recollir comprovants de compres de tres ganivets i una destraladquirits a Mercasa, un comerç de xinesos ubicat al local que abans ocupava el Lidl, al costat de l'N-340, de Cambrils a les 21:26 hores de dijous, només tres hores i mitja abans d'atemptar en aquest municipi. Joves del municipivan trobar tot aquest material divendres passat 18, i van advertir de seguida els Mossos d'Esquadra.

«Aquesta actuació és estranya, sobta i ens preocupa», ha assegurat l'alcalde, que ha explicat que la zona on van estar-hi els terroristes té mobilitat, amb habitatges i activitat turística a prop perquè està pròxima a l'embassament. Tost també ha volgut agrair als veïns «la seva col·laboració comunicant els fets als Mossos d’Esquadra, facilitant les tasques d’investigació». A més ha llançat un missatge tranquil·litzador a la població i ha demanat que es faci cas «única i exclusivament» de la informació oficial per evitar rumors.

tracking