Diari Més

ATEMPTATS DE BARCELONA I CAMBRILS

La cèl·lula usava la masia de Riudecanyes com a refugi on planificar accions

Després de comprar les armes a Cambrils haurien anat a Riudecanyes, i posteriorment haurien tornat a la localitat per atemptar-hi

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cèl·lula terrorista que va atemptar a Catalunya utilitzava la masia abandonada de Riudecanyes com a centre de seguretat on refugiar-se o reunir-se per planificar les seves accions, mentre que el xalet ocupat d'Alcanar era destinat a la fabricació d'explosius.

Segons han informat fonts pròximes a la investigació, la masia, situada a la urbanització Mar de Riudecanyes, s'ha revelat com un important centre d'operacions de la cèl·lula antiterrorista, per la qual cosa els Mossos d'Esquadra han practicat un minuciós escorcoll amb la finalitat de trobar indicis que permetin donar llum sobre l'organització dels atemptats.

De fet, diversos indicis apunten que els terroristes van ser a la masia en les hores prèvies a l'atac de Cambrils i que, després de comprar una destral i quatre ganivets en un comerç del municipi, van tornar a la casa de Riudecanyes per cremar els comprovants, abans de posar-se de nou al volant de l'Audi que van utilitzar en l'atemptat a la població tarragonina.

Van ser uns joves de Riudecanyes els que van alertar els Mossos d'Esquadra, un dia després dels atemptats, que havien trobat a l'entorn de la masia abandonada les restes d'una foguera en què, a més dels comprovants de compra, figuraven mig cremats el passaport i el carnet de conduir de Younes Abouyaaqoub, autor de l'atropellament de Barcelona, i de Mohammad Hichami, un dels abatuts a Cambrils.

D'altra banda, els investigadors sospiten que la casa d'Alcanar que va explotar la matinada de divendres passat era destinada per la cèl·lula a la fabricació dels artefactes explosius amb els quals pretenien causar un atemptat major en monuments i esglésies de Barcelona, entre elles la Sagrada Família. Els terroristes havien emmagatzemat els últims mesos 120 bombones de butà a l'habitatge d'Alcanar, material amb el qual suposadament pretenien augmentar la potència de les deflagracions efectuades amb explosius. Algunes d'aquestes bombones, apunten fonts pròximes a la investigació, estaven buides i se sospita que la cèl·lula les havia robades per poder canviar-les per altres plenes de butà.

En les tasques de desenrunament de la casa d'Alcanar en la deflagració de la qual van morir almenys dos dels terroristes -entre ells l'imam suposat cervell de la cèl·lula-, s'ha trobat més 500 litres d'acetona i productes com aigua oxigenada i bicarbonat, així com gran quantitat de claus per ser usats com a metralla. També s'ha trobat al xalet d'Alcanar un cinturó d'explosius que, a diferència dels que portaven els terroristes que van ser abatuts, ha resultat ser autèntic.

Façana de l'antic restaurant de la urbanització Mar de Riudecanyes.

veïns, ciutadania, Josep Maria Tost, Mossos d'Esquadra, avís, alcalde, terroristes, antic restaurant, RiudecanyesACN

tracking