Diari Més

ATEMPTATS A CAMBRILS I A BARCELONA

Un dels terroristes abatuts a Cambrils és l'autor de l'atemptat de Barcelona

Els terroristes van planejar un atemptat de més abast a Barcelona amb explosius

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conductor de la furgoneta que va matar a la Rambla de Barcelona a tretze persones i en va ferir, gairebé, un altre centenar, és un dels cinc terroristes que van ser abatuts pels Mossos d'Esquadra a Cambrils aquesta matinada. Tot i que fonts de la lluita antiterrorista confirmen aquest fet, no podenprecisar la identitat de l'autor de la massacre.

De moment, els Mossos d'Esquadra busquen a altres quatre joves d'entre 17 i 24 anys per la seva presumpta relació amb els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils d'aquest dijous. Es tracta deMoussa Oukabir, nascut a Ripoll el 13 del 10 del 1999;Said Aallaa, nascut al Marroc el 25 del 8 del 1998 i amb residència a Ribes de Freser;Mohamed Hychami, nascut el 15 de l'1 del 1993 al Marroc i amb domicili a Ripoll; iYounes Abouyaaqoub, nascut l'1 de l'1 del 1995 al Marroc, i igualment amb domicili a Ripoll.

Per altra banda,el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha revelat en roda de premsa que el grup terrorista va planejar un cop de més abast a la capital catalana, utilitzant explosius que manipulaven a la casa d'Alcanar que es va ensorrar dimecres passat, la qual cosa que els va obligar a canviar de plans i actuar «a la desesperada». D'aquesta manera, la cèl·lula feia mesos que preparava «un o una sèrie d'atemptats» a Barcelona de «més abast» que els finalment perpetrats, si bé la deflagració de la casa d'Alcanar ho va evitar, en deixar-los sense explosius, davant la qual cosa van canviar de plans i van actuar «a la desesperada» a la capital catalana i d'una forma «més rudimentària» a Cambrils.

El desplegament policial a Cambrils la passada matinada.

atac terrorista, Estat Islàmic, Cambrils, atemptatACN

tracking