Diari Més

Granados: «No es pot culpar el turista del que ha de resoldre l'administració»

En ple equador de la temporada, l’alcalde de Salou afirma que la ‘turismofòbia’ perjudica les destinacions tradicionals projectant una imatge d’hostilitat

Aquesta és la imatge que presentava dimarts la platja de Llevant de Salou, plena de gom a gom, a la sorra i a l'aigua.

Granados: «No es pot culpar el turista del que ha de resoldre l'administració»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«No podem estigmatitzar els turistes. El sector crea moltíssims llocs de treball i em sembla una irresponsabilitat fer-ho». Són les paraules de Pere Granados, alcalde de Salou, capital de la Costa Daurada, dimarts 15 d’agost, ple equador de la temporada alta turística. Per a Granados, la turismofòbia, el debat obert sobre el model turístic arran dels diversos atacs que s’han dirigit contra el sector a Barcelona i Palma per part dels col·lectius Arran i Endavant, «té un alt component polític».

«El debat prové dels grups antisistema, però en aquest debat, també hi ha la capacitat d’algunes administracions públiques, el fet de no haver-hi resolt alguns problemes. En qualsevol cas, tot i que els atacs s’han centrat en indrets com ara Barcelona, quan es parla d’aquesta ciutat en l’àmbit internacional, també es parla de Catalunya i de tot el país», desenvolupa l’alcalde. Segons Pere Granados, el debat obert per la gestió del turisme que es fa en altres destinacions pot arribar a perjudicar la imatge de les tradicionals, com ara Salou, «projectant una imatge d’hostilitat cap als turistes i, nosaltres, no ho som d’hostils cap a ells: aquí la major part de la població viu d’aquest sector».

«A Salou, no tenim indústria productiva i hem de pensar que un turista consumeix també productes que es fan fora del municipi. D’alguna manera, aquestes indústries fan una mena d’‘exportació’ sense moure’s de casa. El benefici del turisme va més enllà de les destinacions que els rebem», afegeix Granados, qui defensa que els turistes no tenen la culpa de la gestió que es fa d’algunes polítiques, com la d’habitatge i els pisos turístics.

Una temporada històrica

El rebuig de l’alcalde de la capital de la Costa Daurada pel que s’ha denominat com a turismofòbia es produeix, de fet, una de les millors temporades que registrarà la zona durant els darrers anys. «Tenim dades objectives i, durant els primers sis mesos de l’any, s’ha produït un increment del 7% dels visitants, quan el global de la Costa Daurada és del 4%. Aquesta temporada serà històrica pel nostre municipi. Les previsions pel setembre i l’octubre també són bones, així que tindrem una de les millors, amb xifres d’abans de la crisi econòmica», subratlla Pere Granados.

La imatge de la platja de Llevant de Salou dimarts, 15 d’agost, parlava per si sola: plena de gom a gom, a terra i aigua. Segons Pere Granados, s’han notat els increments tant del turisme espanyol com del rus. «Les xifres d’enguany són el resultat d’un cúmul de circumstàncies. Són anys de feina ben feta per part del sector públic, però també del privat, que fa que Salou sigui una de les destinacions més buscades pel turisme», sentenciava Pere Granados.

tracking