Diari Més

Camp de Tarragona

Denuncien la manca d'aparcament gratuït per a discapacitats a l'estació AVE

El pàrquing Saba de l’estació ofereix una franquícia de 15 minuts gratuïts als discapacitats, però l’usuari reclama el dret a tenir plaça reservada fora

Rafael Rabadán va aparcar el seu vehicle (la furgoneta grisa) davant de les portes de l'estació del Camp.

Un home denuncia la manca d'aparcament gratuït per a discapacitats a l'estació AVECedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estació del tren d’Alta Velocitat del Camp de Tarragona no té cap plaça reservada en superfície per als vehicles que disposen d’una targeta d’aparcament per a persones amb discapacitat. Així ho ha denunciat públicament, Rafael Rabadán Curco, un veí de Lleida qui, dimecres, va presentar una reclamació davant d’Adif, per no haver trobat «cap plaça reservada d’aparcament per a minusvàlids a la zona pública de l’Estació del Camp».

L’home, qui du la targeta per a discapacitats al seu vehicle i va anar a l’estació per acompanyar un familiar que havia d’agafar el tren, va aparcar davant les portes de l’estació, en un indret on està prohibit fer-ho. «Aquí em quedo fins que marxi el tren», deia.

«Quan hem arribat i hem vist que no hi havia cap plaça d’aparcament reservada per a persones que disposen d’aquesta targeta, hem entrat al pàrquing de Saba (concessionària de l’aparcament a l’estació del Camp) i hem demanat per les places per a minusvàlids. Ens han dit que només disposaven de 15 minuts d’aparcament gratuït, però després s’ha de pagar», explicava l’home.

«Com a conductor beneficiari de la targeta tinc dret a fer-ho gratuïtament i, a més, a prop de la porta. En qualsevol indret públic hi ha d’haver plaça per a les persones minusvàlides que vulguin aparcar», afegia.

Rafael Rabadán explicava que els quinze minuts gratuïts que li oferia el pàrquing Saba és el que hauria trigat a muntar i desmuntar la cadira de rodes i ajudar a pujar i baixar del cotxe la seva filla, beneficiària de la targeta que l’acompanyava dimecres.

«Hi ha places reservades per als taxis que, per cert, quan he arribat estaven buides, una altra per als autobusos i una zona per al personal autoritzat de l’estació. A tots els indrets públics, com a norma, hi ha d’haver una zona reservada per a minusvàlids. Si aparco fora de l’estació, a la carretera, hi ha un bon tros per arribar a la porta. A l’estació de l’AVE Lleida-Pirineus, almenys hi ha un aparcament de zona blava en superfície de l’Ajuntament a prop de la porta amb places reservades per a minusvàlids», protestava Rafael Rabadán.

Les places en superfície

Segons Adif (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries), la reclamació d’aquest usuari serà atesa i obtindrà resposta. Tanmateix, des de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries s’explicava dimecres a Diari Més que l’estació d’AVE no compta amb aparcaments propis en superfície. Confirmava, de fet, que totes les plantes de l’aparcament subterrani de l’Estació del Camp disposen de vuit places per a persones amb discapacitat reservades al costat de l’ascensor i aquestes ofereixen una franquícia gratuïta de quinze minuts per a aquests usuaris.

L’únic servei d’aparcament gratuït que s’ofereix al carrer, a les portes de l’estació, és el general conegut com a «kiss and ride», una zona on els vehicles particulars poden estacionar per espai de quinze minuts, temps suficient per acomiadar-se o rebre algú que marxi o arribi en tren i carregar i descarregar les maletes al vehicle.

L'home es mostrava indignat pel fet que hi hagi espai reservat per a taxis i el personal i ni una sola plaça per a minusvàlids.

Un home denuncia la manca d'aparcament gratuït per a discapacitats a l'estació AVECedida

L'home es mostrava indignat pel fet que hi hagi espai reservat per a taxis i el personal i ni una sola plaça per a minusvàlids.

Un home denuncia la manca d'aparcament gratuït per a discapacitats a l'estació AVECedida

tracking