Diari Més

Fira

Tot a punt per la fira de l'avellana i de Sant Llorenç de Riudoms

La mostra s'inaugura divendres i fins diumenge es podran visitar els estands del recinte firal i participar en els actes programats

Les curses de portadors de sacs d'avellanes són una dels actes més tradicionals i esperats.

Tot a punt per la fira de l'avellana i de Sant Llorenç de RiudomsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Riudoms celebra a partir de divendres i durant tot el cap de setmana una de les fires amb més solera i història de tota la demarcació: la Fira de Sant Llorenç i la Fira de l’Avellana. La primera arriba enguany a la 418a edició i la segona a 37a edició amb programa carregat d’actes perquè tant els riudomencs i riudomenques com totes aquelles persones de fora vila que s’apropin al municipi al llarg dels tres dies de fira puguin gaudir no només amb els expositors sinó amb activitats diverses que ompliran de gent i ambient els carrers d’aquesta localitat del Baix Camp.

El recinte firal s’obrirà cada dia a les 6 de la tarda, amb l’excepció de diumenge que també s’obrirà pel matí. La inauguració oficial d’ambdues mostres es farà divendres a la tarda i anirà a càrrec del doctor en economia de la Universitat Autònoma de Barcelona Modest Guinjoan. L’acte servirà també per atorgar diversos premis relacionats amb certàmens previs a la mostra.

Els apassionats de les rutes de muntanya podran participar en la caminada nocturna Les llàgrimes de Sant Llorenç - Riudoms - La Mussara. Aquesta activitat serà una bona oportunitat per poder contemplar la pluja d’estels de les Perseides, conegudes com a llàgrimes de Sant Llorenç.

La primera jornada de fira clourà amb una de les propostes més recents del programa: l’Avellana Sound, el concert jove de la Fira. El cartell d’enguany està format per la formació alcoiana El Diluvi, que fusiona el folk modern amb diversos estils musicals, i DJ OGT, que serà l’encarregat de finalitzar la vetllada amb les seves fusions de la tradicional rumba catalana amb tota classe de ritmes. El concert tindrà lloc a la mitjanit al parc de Sant Antoni.

Les visites guiades a diversos indrets d’interès de Riudoms són una de les propostes organitzades per dissabte i diumenge. S’han organitzat tres visites diferents, una per conèixer tot el poble, una altra per descobrir la casa pairal d’Antoni Gaudí i la tercera per conèixer l’espai històric i cultural de La Cisterna Vella.

Dissabte, s’ha programat activitats pensades pels més petits com una cercavila amb un grup d’animació infantil o una passejada amb ponis. Els fans del trial podran gaudir d’una exhibició del campió del món Marc Prat, qui oferirà també una masterclass. El pati de l’escola Beat Bonaventura acollirà diverses exhibicions i en aquesta mateixa localització els Xiquets de Reus faran la seva actuació castellera. La jornada acabarà amb el concert de l’orquestra Venus.

La tercera Cursa de la Dona, en benefici de la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona, marcarà el tret de sortida a les activitats de diumenge, últim dia de fira. El matí estarà marcat per la segona trobada de tartana i per la cercavila que els Gegants de Riudoms i una dotzena de colles convidades faran pels carrers del poble per celebrar el 35è aniversari de la colla riudomenca.

A la tarda, arribarà un dels moments més esperats les tradicionals curses de portadors de sacs d’avellanes, que ja s’han convertit en un dels clàssics de la Fira de l’Avellana. La cantada d’havaneres amb el grup Balandra i el ball posaran el punt final a aquesta edició.

tracking