Diari Més

Municipal

Els vallencs podran votar per internet a processos de participació municipal

L'Ajuntament implementarà la plataforma 'Vàlid' de gestió segura del vot electrònic

L'Ajuntament de Valls aplicarà la possibilitat del vot electrònic als ciutadans.

Els vallencs podran votar per internet a processos de participació municipalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vallencs podran votar a processos de participació ciutadana que proposi l'Ajuntament sense sortir de casa. L'última junta de govern municipal va acordar la contractació de la implantació de la plataforma 'Vàlid' de gestió del vot electrònic.

Aquesta plataforma, desenvolupada per l'empresa VersoIngeniería, que ja ha realitzat altres tasques pel consistori vallenc, com ara la implantació de la Seu Electrònica, s'encarrega de la identificació digital i signatura electrònica.

Segons apunten fonts municipals, l'avantatge d'aquesta plataforma respecte d'altres és que ofereix accés, amb una sola integració, als diferents mecanismes d'identificació que els ciutadans poden emprar a l'hora de relacionar-se amb les administracions públiques a Catalunya.

D'aquesta manera, aquelles persones que ja disposin de la signatura electrònica o certificats digitals podran integrar-se sense problema a 'Vàlid'. Però també permetrà un registre directe a través de l'enviament d'una contrasenya al mòbil.

La plataforma garanteix la confidencialitat del vot i també estableix mecanismes per evitar la duplicitat de participacions. La implantació del vot electrònic no substituirà, però, la votació presencial.

El pressupost per la implantació de la plataforma és de 4.416 euros, i encara no es coneix quan es podrà posar en pràctica amb alguna consulta popular, com ara la dels pressupostos participatius realitzada recentment al consistori vallenc.

tracking