Diari Més

Turisme

Salou prohibeix l'obertura de nous locals que tanquin passades les 3.30h

Les discoteques o bars d’aquest tipus que tanquin no podran reobrir, només podran ser traspassats, o fer-ho als sector 04

L'Ajuntament limita la concentració de discoteques i bars musicals a una mateixa zona.

Salou prohibeix l'obertura de nous locals que tanquin passades les 3.30Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salou ha posat fil a l’agulla per limitar l’obertura de noves discoteques o locals que tanquin més enllà de dos quarts de quatre de la matinada. Els establiments que ja tenen llicència per fer-ho i estan funcionant hores d’ara no podran tornar a obrir com a tals en cas de tancament. D’altra banda, per reduir l’alta densitat de locals d’oci que concentra una part del municipi, l’Ajuntament de Salou només atorgarà noves llicències al sector 04 del municipi.

El ple d’ahir aprovava la suspensió per un any de les noves llicències de bars musicals i discoteques a l’espera que s’aprovi una modificació del POUM que contemplarà la nova regulació de diversos tipus d’activitat de caràcter musical. El consistori ampliava ahir el tipus de locals als quals afecta la suspensió de llicències. Així, si la primera proposta només contemplava discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle i establiments de règim especial, s’hi afegien ahir les sales de concert, els cafè teatre i els café concert, és a dir, qualsevol modalitat que pogués sobrepassar l’horari de tancament límit de les 3.30 AM. Per tal de no afectar a les ja existents, se seguiran atorgant els canvis de titularitat que pugin sol·licitar-se, així com les modificacions o adequacions dels locals, que gaudeixin de llicència per la seva explotació, sempre que reuneixin les condicions tècnic-legals d’aplicació.

La suspensió de llicències dóna sortida a la petició recollida en el procés de participació ciutadana per configurar el nou projecte de reordenació de l’avinguda Carles Buïgas mitjançant la qual els veïns sol·licitaven la reducció del fort impacte que produeixen aquest tipus d’establiments, sobretot a la zona d’oci-turística de Salou. «No es podran obrir activitats musicals que vagin més enllà de les 3.30 de la matinada, ja que vol prioritzar la qualitat de vida de les zones on més es concentren aquestes activitats», explicava el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut.

Les noves activitats de caràcter musical s’ubicaran al sector 04 del municipi, és a dir, a una zona de creixement del municipi, encara per desenvolupar (on s’ubicava l’antiga bolera de Salou). La suspensió de llicències va rebre el suport ahir dels dotze vots de l’equip de Govern i l’abstenció de Ciutadans. Els grups municipals d’ERC, PP i Guanyem Salou van votar en contra.

Nova regulació de tendals

En el ple d’ahir, i per tal de no paralitzar l’activitat econòmica del municipi, també es va aprovar amb els vots favorables del govern, C’s, ERC, i Guanyem Salou, i l’abstenció del PP, que els canvis de titularitat d’activitat, els canvis d’activitat o noves obertures, i les petites obres de manteniment, en locals que disposin de tendals, no resten afectats per la suspensió acordada en data del tres d’abril de 2017.

Pel que fa a la celebració del Ral·li RACC Catalunya Costa Daurada que es disputarà del 5 al 8 d’octubre, es va aprovar el conveni entre el Patronat de Turisme de la Diputació, l’Ajuntament de Salou, el Patronat Municipal de Turisme de Salou, Port Aventura Entertainment, i el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC).

tracking