Diari Més

La Canonja reivindica el préssec local com a imatge de la festa major

La samarreta de la festa ha estat dissenyada per Anna Martínez Falguera i Violeta Bofarull Veciana

Les autores del disseny de la samarreta amb el resigodr de Cultura.

La Canonja reivindica el préssec local com a imatge de la festa majorDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El préssec canongí és el protagonista de la samarreta de la Festa Major d'estiu 2017 de la localitattarragonina. Dissenyada per les canongines Anna Martínez Falguera i Violeta Bofarull Veciana, la samarreta oficial de la festa lluirà iconografia vinculada a aquesta fruita. En els anys 40-50 es conreava a la Canonja i als pobles del voltant i era una de les collites anuals més importants a la zona.

El regidor de festes de la Canonja, Francesc Roca, explicava que, «no només s'ha treballat el préssec sinó altres elements, escenaris i moments que giren al voltant de la nostra festa, com són la remullada,el correfoc, el seguici, els gegants, els castells, les sardanes, el mamut, l'escut...»

La samarreta, patrocinada per l'empresaClariant, es posarà a la venda el dissabte 5 d'agost, de17,30a 20 hores, a laplaçadel Castell, coincidint amb l'inici de la Festa deMasricart. A la nit, a partir de les 21 hores es podrà comprar a les Barraques. També es tornarà a vendre el dia 6 a l'Orfeó Canongí, durant el VermutPintxo, el dia 12 a les 19.30 a laplaçadel Castell i a partir del dia 12 d'agost al Bar de l'Orfeó Canongí.

A l'igualque ja es va fer l'any passat, durant la celebració es farà una fotografia multitudinària amb la samarreta de la Festa Major. Serà el diumenge 6 d'agost, a la Plaça Mestre Gols a la una del migdia, coincidint amb el VermutPintxo. La condició per poder sortir a la fotografia és vestir la samarreta de la festa.

tracking