Diari Més

Meteorologia

Demanen extremar les precaucions dijous per l'elevat risc d'incendi i la intensa calor

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el pla Infocat d'emergències per incendis forestals a 6 comarques tarragonines

Pla general de la zona afectada per l'incendi a la serra de Cardó-Boix. Imatge del 27 de juliol de 2017

extinció, hidroavions, Bítem, serra, helicòpters, Tivenys, Cardó, foc, Boix, bombers, incendiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania extremar la precaució demà dijous, 3 d'agost, per l'elevat risc d'incendi i la intensa calor que hi ha previstos arreu de Catalunya. Per aquest motiu, s'ha posat en Prealerta, la tarda d'aquest dimecres, el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya Infocat. La previsió d’elevat risc d’incendi forestal s'esten a 25 comarques catalanes, mentre que la calor intensa se centra a les comarques de Ponent, a la Catalunya Central i al pre-litoral de Barcelona.

Les comarques més afectades pel risc d'incendi forestal el dijous són, a la demarcació de Tarragona, l'Alt Camp, el Baix Penedès, el Priorat, el Baix Ebre, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. A la resta de Catalunya són les següents: l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Occidental, elVallès Oriental, l'Anoia, el Bages, el Berguedà, l'Osona, el Solsonès, el Gironès, el Pla de l'Estany, la Selva, les Garrigues, el Segrià, la Segarra, la Noguera i l'Urgell.

Protecció Civil demana, d'aquesta manera, anar amb molt de compte, evitant qualsevol situació de risc i alertar ràpidament al telèfon d’emergències 112 de Catalunya si es veu una columna de fum. També es recorda que cal extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com llençar burilles des d’un vehicle, deixar deixalles o qualsevol resta en entorn boscós o a prop, etc.

D’altra banda, amb l’avís de calor, Protecció Civil recomana a la ciutadania informar-se de com fer front a aquestes altes temperatures, evitar les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beure molta aigua. També cal tenir especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,...).

tracking