Diari Més

Societat

Les actuacions del torn d'ofici a la demarcació de Tarragona pugen un 4,5% al primer semestre

El degà de l'ICAT atribueix aquest increment a «la professionalitat i vocació de servei» dels advocats

Imatge d'arxiu de

Les actuacions del torn d'ofici a la demarcació de Tarragona pugen un 4,5% al primer semestreICAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre d’actuacions dels advocats del torn d’ofici a la demarcació de Tarragona ha augmentat un 4,5% al primer semestre respecte al mateix període del 2016, segons ha informat aquest dimecres el Col·legi d'Advocats de Tarragona (ICAT). En total, entre gener i juny, es van registrar 11.177 casos, superant els 10.695 de 2016. Aquesta pujada va en la línia de la mitjana catalana, que ha estat del 5%. El degà del Col·legi d'Advocats de Tarragona, Manel Albiac, atribueix aquest increment a «la professionalitat i vocació de servei» dels advocats del torn «que fa que els ciutadans cada cop més el sol·licitin per les garanties que ofereix».

Pel que fa als àmbits judicials que han propiciat aquest increment, Albiac ha assenyalat que «malauradament» l’assistència a les víctimes de la violència masclista, els casos d’ocupació d’immobles i els assumptes vinculats a l’estrangeria són els que més creixen i esdevenen factors claus per explicar aquest 4,5% més de casos al primer semestre.

El degà de l'ICAT ha subratllat que «a efectes de gestió -els col·legis són els encarregats d’administrar el servei- podem assumir l’increment, però està clar que és una càrrega extra de treball pel nostre personal». En aquest sentit, ha reclamat que s’actualitzi la llei que regula la justícia gratuïta, que data de l’any 1996. «Han passat 21 anys i caldria adequar-la a les circumstàncies actuals, tant per qüestions de recursos com organitzatives», ha dit.

tracking