Diari Més

Medi Ambient

Els veïns de Botarell es mobilitzen per impedir la tala de 64 moreres

Fa més de 30 anys que hi ha els arbres, i l'Ajuntament ara els vol canviar per magnòlies

Els veïns han personalitzat les moreres amb cartells on es pot llegir el seu nom i l'edat que tenen.

Els veïns de Botarell es mobilitzen per impedir la tala de 64 moreresGepec-Ecologistes de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 64 moreres porten al passeig de Ronda de Botarell, al Baix Camp, més de 30 anys. Ara, el consistori vol canviar aquests arbres per magnòlies, però els veïns s'hi oposen fermament. Una de les mesures que han pres per tal de salvaguardar les moreres, és personalitzar-les posant-los cartells amb el seu nom i l'edat que tenen. La Mariana, per exemple, és una de les moreres que porta més de 35 anys en aquesta ubicació. «Em volen matar», es pot llegir al cartell.

L'associació Gepec-Ecologistes de Catalunya dóna suport als veïns, i assegura que l'arbrat urbà «té uns beneficis que van molt més enllà dels estètics. El nombre d'estudis que ho demostren està creixent de manera exponencial els darrers anys, is'ha demostrat científicament beneficis de caire ambiental, econòmic, sanitari, psicològic, de seguretat ciutadana i de cohesió social».

Als veïns ja els agraden les moreres, i no volen que aquestes es canviïn per magnòlies, que no deixen passar el sol a l'hivern. «Ho consideren trist i poc encertat», asseguren des de Gepec.

Les moreres que el consistori vol canviar.

Els veïns de Botarell es mobilitzen per impedir la tala de 64 moreresGepec-Ecologistes de Catalunya

tracking