Diari Més

Mobilitat

Els serveis mínims que prestaran Renfe i Adif durant la de vaga d'aquest divendres

La CGT convoca la vaga per demanar més personal, un millor servei públic i unes condicions laborals més dignes, entre d'altres

Es desconvoca la vaga de Renfe prevista per als dies 23 i 28 de març

Es desconvoca la vaga de Renfe prevista per als dies 23 i 28 de marçDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat CGT ha convocat una jornada de vaga dels treballadors de Renfe i Adif pel proper divendres, 28 de juliol, per tal de reclamar millores de les condicions laborals i un servei públic de qualitat, entre d'altres peticions. Per aquest motiu, el Ministerio de Fomento i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya han establert un dispositiu de serveis mínims modificant els horaris habituals de les línies.

Rodalies de Catalunya, és a dir, trens de rodalia i trens regionals, prestarà el seu servei en un 66% en el període comprès entre les 6.00 i les 9.30 hores i les 17.00 i les 20.30 hores. Durant la resta de la jornada serà del 33%.La mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s’assegurarà amb un servei del 77%

Per altra banda,els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge. Els usuaris poden obtenir informació detallada al telèfon 912 320 320, al web www.renfe.com i al Twitter @Renfe.

Reivindicacions «històriques»

En un comunicat de premsa, CGT detalla les reivindicacions que es faran a Renfe i Adif durant la vaga, que començara a les 12 de la nit de dijous cap a divendres i finalitzarà a les 11 de la nit de divendres. D'aquesta manera exigeixen solucions pel que fa a la qualitat laboral dels treballadors de les dues empreses; a la falta de personal ferroviari a Catalunya; a frenar les externalitzacions de les càrregues de feina; a compromisos que garanteixin el servei públic i de qualitat del ferrocarril; a la necessària inversió a les infraestructures ferroviàries de Catalunya; a plantejar «sortides dignes» de les empreses als treballadors; i a recuperar el poder adquisitiu perdut en els últims anys.

Els horaris que es modifiquen i que afecten les estacions de la demarcació de Tarragona són els següents: - RT1 (de Tarragona a Reus i de Reus a Tarragona) i RT2 (de l'Arboç a l'Hospitalet de l'Infant, passant per Tarragona, i viceversa). Els canvis es poden consultar en aquest enllaç. - S'eliminen els últims trens del 27 a la nit de l'R2 (de Sant Vicenç de Calders a Maçanet-Massanes i a l'inrevés) i l'R4 (de Sant Vicenç de Calders a Manera i viceversa). Les modificacions es poden consultar en aquest enllaç. - R13 (de Barcelona a Lleida i de Lleida a Barcelona per Valls) i l'R14 (de Barcelona a Lleida i de Lleida a Barcelona per Tarragona i Reus). Els canvis es poden consultar en aquest enllaç. - R15 (de Barcelona a Riba-roja d'Ebre i viceversa per Reus). Els canvis es poden consultar en aquest enllaç. - R16 (de Barcelona a Tortosa/Ulldecona i a l'inrevés passant per Tarragona).Els canvis es poden consultar en aquest enllaç.

tracking