Diari Més

Reconeixement

Un investigador de la URV, entre els 15 guardonats amb la distinció ICREA Acadèmia

La menció implica la dedicació prioritària a activitats de recerca durant 5 anys en una universitat pública catalana

Fotografia de família dels guardonats en el premi ICREA Acadèmia d'enguany.

Un investigador de la URV, entre els 15 guardonats amb la distinció ICREA AcadèmiaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de Catalunya ha reconegut el talent de 15 investigadors del sistema universitari català amb el lliurament de les distincions ICREA Acadèmia, presidit pel conceller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila. Entre els distingits s’hi troba Alex Arenas, investigador de la Universitat Rovira i Virgili en l’àrea de ciències experimentals i matemàtiques.

Els guardons ICREA Acadèmia, que enguany arriben a la novena edició, reconeixen la tasca de recerca del professorat que desenvolupa la seva activitat en alguna universitat pública catalana i, alhora, contribueixen a retenir el talent investigador dins el sistema universitari de Catalunya.

Els 15 professors guardonats rebran 40.000 euros anuals cadascun durant un període de 5 anys. Aquestes distincions estan destinades exclusivament al professorat universitari que està impartint docència i que es troba en fase plenament activa i d’expansió de la seva activitat investigadora. Entre els guardonats en la present edició n’hi ha 4 que ja havien rebut la distinció durant la tercera i quarta convocatòria (anys 2010 i 2011). Després de completar cinc anys d’investigació tornen a ser seleccionats per a un segon període (2015-2019).

A més de l’Alex Arenas de la URV, també s’han distingit tres investigadors de la Universitat de Barcelona, un de la Universitat Autònoma de Barcelona, cinc de la Universitat Politècnica de Catalunya, quatre de la Universitat Pompeu Fabra i un de la Universitat de Lleida. Per àrees de coneixement, s’han premiat tres investigadors de ciències experimentals i matemàtiques, quatre de tecnologia i enginyeria, tres de ciències de la vida i la medicina, tres d’humanitats, i dos de ciències socials i del comportament.

Amb les noves distincions ja són 192 els investigadors que han obtingut la qualificació ICREA Acadèmia. La convocatòria de la propera edició dels guardons s’obrirà a l’inici del proper curs acadèmic.

tracking