Diari Més

Més de 350 expositors participaran a Firagost, la festa major del camp català

La diada castellera i la celebració institucional dels 50 anys d’agermanament entre Valls i Andorra la Vella són alguns actes destacats

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont ha inaugurat, aquest dimarts, la 62a edició de la Firagost amb més de 350 expositors –entre els quals destaquen una trentena de cooperatives- repartits en 1,5 quilòmetres i 40.000 metres quadrats al centre de la capital de l'Alt Camp.

La 62a edició del Firagost obre portes amb 350 expositors i una previsió de 100.000 visitantsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 350 expositors, 40.000 metres quadrats i més d’1,5 quilòmetres d’exposició al centre de Valls. Aquestes són algunes de les xifres de la 63a edició de Firagost, la fira-exposició del camp català, que com cada any es fa el primer dimarts i dimecres d’agost, i que enguany es durà a terme els dies 1 i 2. Durant aquestes dues jornades, La ciutat de Valls es convertirà en el gran aparador comercial de l’agricultura del país. I és que com sempre s’hi podrà trobar una àmplia varietat de fruits del camp, vins i caves, productes agroalimentaris de qualitat, herboristeria, alimentació artesanal, maquinària agrícola, ceràmica, artesania o vehicles al centre de la capital de l’Alt Camp.

L’activitat de Firagost estarà repartida en diferents carrers. Així doncs, al carrer Germans Sant Gabriel, hi haurà els estands institucionals. A la plaça del Quarter, carrer Francesc Català Roca i carrers del voltant, es presentarà una àmplia exposició de ceràmica, artesania i parades diverses. Els estands d’embotits i alimentació artesanal es trobaran al carrer del Teatre. Al passeig de l’Estació i en un tram del carrer Vallvera hi haurà una destacada mostra de maquinària agrícola i vehicles, amb totes les novetats en els sectors de la maquinària i l’automoció.

Activitats paral·leles

Considerada com la Festa Major del Camp Català, Firagost inclou un ampli programa d’activitats organitzades al voltant de la mostra. Un dels actes destacats serà la celebració institucional dels 50 anys d’agermanament entre Valls i Andorra la Vella que es viurà el dimecres 2 a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

A banda, hi haurà diverses mostres com la X Mostra de Cerveses Artesanes a Valls i la II Mostra de Food Trucks a la plaça El Pati i al Pati de Sant Roc hi haurà la Mostra de Bonsais. Els concursos també ocupen una part important del programa de Firagost amb certàmens que es faran dimarts com el VII Concurs de beure en porró, el 38è Concurs d’arrossegament de cavalleries amb trineu, la 32a Cursa-concurs de portadors de saques d’avellanes i la 27 cursa femenina de portadores de mitges saques d’avellanes. Els amants dels cavalls tindran tres propostes pensades per a ells dimecres amb el Mercat de Tracte Equí, la passejada amb ponis i carrets i l’espectacle eqüestre. La Festa Holi i l’actuació castellera de les colles Vella i Joves dels Xiquets de Valls rematen el programa d’aquesta edició de Firagost.

tracking