Diari Més

El teatre popular de titelles sicilià, principal atractiu del 13è Festival Guant

El Teatre Principal de Valls acollirà, del 9 al 13 de novembre, exposicions i espectacles dirigits a tot tipus de públic

Imatge de l'espectacle 'Monsieur Croche', de la Cia Princep Totilau.

El teatre popular de titelles sicilià, principal atractiu del 13è Festival GuantCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valls serà l'epicentre de la 13a edició del GUANT, Festival de Teatre de Titelles, del 9 al 13 de novembre. El principal reclam d’aquesta edició serà la companyia de Sicília anomenada l’Opera dei Pupi, que portarà al Teatre Principal una representació del teatre popular d’aquesta illa italiana que va merèixer el reconeixement de la UNESCO com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per ser l’únic exemple de tradició ininterrompuda d’aquest tipus de dramatúrgies.

Al GUANT també es podran veure quatre companyies catalanes, una d’anglo-catalana i una exposició de titelles provinent de Granada. La meitat dels muntatges són adreçats a públic familiar i l’altra meitat a públic jove i adult. El Festival GUANT compta amb la direcció artística del vallenc Eudald Ferré.

L’espectacle inaugural, divendres 10 de novembre a les 18.30h, anirà a càrrec de la companyia de llarg bagatge L’Estenedor Teatre, que presenta el seu darrer i exquisit espectacle El col·leccionista de pors. El Festival també aposta enguany per la multidisciplinarietat en dos espectacles: Monsieur Croche, de la Cia. Princep Totilau, i Veus de Txernòbil, de la Cia. Potcuia. Els dos muntatges, que tindran lloc dissabte 11 de novembre a les 18h i a les 22h respectivament, combinen el treball amb titelles de diverses tècniques, la màscara, el actors, la dansa, la música en viu i l’audiovisual. També hi seran presents les produccions de tècnica d’actor/narració i manipulació directa Gnoma, de Pea Green Boat Company, el diumenge 12 de novembre a les 18h.

Per últim, els sicilians Cia. Opera dei Pupi Brigliadoro representarà Duelo de Orlando e Rinaldo per amore della bella Angelica. Els italians portaran a Valls la seva col·lecció de titelles de fusta i metall propietat de la família Bumbello. Es tracta d’una nissaga de titellaires que segueix la tradició de la tècnica tradicional dels Pupi sicilians, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco l’any 2001 com a exemple únic de la tradició titellaire que es conserva viva. La funció tindrà lloc el divendres 10 de novembre a les 22 h.

La programació del GUANT es completa amb una exposició de la companyia teatral de Granada Kaos Teatro. Es tracta deDamos un paseo, un recorregut pels diferents processos de construcció de titelles, disseny, motlles, mecanismes i una mostra dels diferents tipus de titelles. Es podrà veure des del dimarts 7 de novembre de 2017 fins al 6 de gener de 2018 al vestíbul del Teatre Principal.

Entrades ja a la venda

Les entrades ja es poden adquirir a través del web www.ticketea.com, al telèfon 902 044 226 o a les taquilles centrals de Valls al Teatre Principal. El telèfon està operatiu de dilluns a dijous de 9.30 a 14.30 i 16 a 18.30 i divendres de 9 a 15h. Les taquilles del teatre obren diàriament en l'horari ampliat de 12 a 14 h i de 18 a 20 h.

Podeu trobar més informació sobre el 13è Festival Guant en aquest enllaç.

tracking