Diari Més

Societat

Una malalta d'ELA de Mont-roig demana una mort digna i atencions pal·liatives

Laura Rodríguez assegura que, quan arribi el moment, demanarà la sedació i que se li desconnecti el marcapassos

Tant metges de l'hospital Sant Joan de Reus, a la imatge, com del CAP del municipi, en un principi, van assegurar a la pacient que la causa dels dolors era psicològica.

L'Hospital Sant Joan regula la borsa de treball i els criteris de mobilitat internaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una malalta d'ELA -Esclerosi Lateral Amiotròfica- que viu a Mont-roig del Camp, al Baix Camp, ha demanat una mort digna i ha assegurat que, quan arribi el moment, demanarà la sedació i que se li desconnecti el marcapassos.

Laura Rodríguez, de 59 anys, reclama atencions pal·liatives i una mort digna perquè la seva malaltia és degenerativa, no té remei i «no vull viure connectada a una màquina». Rodríguez pateix del cor des que era nena i porta un marcapassos, que demanarà que «em treguin quan jo sàpiga que és el moment».

L'ELA li van diagnosticar el passat 20 de juny, segons ha avançat la Cadena SER, encara que ella ja va notar pèrdua de mobilitat i força en l'espatlla esquerra al gener del 2014. No obstant això, al CAP del municipi, li van receptar antiinflamatoris, que no van donar resultat, i en insistir en successives visites «em van dir que anés al psicòleg».

També el neuròleg de l'Hospital de Sant Joan de Reus, relata, va pensar que la causa dels dolors era psicològica i «vaig començar a investigar els meus símptomes», fins que va sospitar que era ELA perquè eren molt semblants als del físic Stephen Hawking. «Però ningú em feia cas, ni la meva família, i lluitaré fins a l'últim alè, que decidiré jo», explica.

A final de 2015, arran d'insistir, li van diagnosticar paràlisi supernuclear progressiva degenerativa, una malaltia que afecta les capacitats mentals. Aquesta malalta assegura que «tinc el cap molt ben moblat» i lamenta que «al final, després de tot aquest temps, m'han donat la raó, tinc ELA».

L'Hospital de Sant Joan de Reus assenyala que l'ELA és una malaltia de difícil diagnòstic perquè no té símptomes concloents.

tracking