Diari Més

Josep Poblet. Alcalde de Vila-seca

«L'aposta per la formació i l'ocupació a Vila-seca és permanent i prioritària»

El batlle destaca l’impacte positiu que tindrà el projecte de Hard Rock tant a nivell econòmic com turístic per al municipi

Imatge de Josep Poblet durant l'entrevista a Diari Més.

«L'aposta per la formació i l'ocupació a Vila-seca és permanent i prioritària»Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Com cada final de juliol, Vila-seca es prepara per celebrar la seva Festa Major d’Estiu. Com es presenta enguany aquesta celebració?

—Doncs amb molta il·lusió i energia. Pensi que duren 14 dies i que tenim un univers de propostes festives amb un alt valor cívic, cultural i lúdic. Varietat total. Comencen aquest divendres 21 de juliol amb música a la Pineda, concretament amb òpera i música electrònica, i finalitzaran el proper 3 d’agost a Vila-seca, amb trabucaires, diables i el gran castell de focs.

—La festa arriba doncs amb moltes activitats i propostes. Quins són els actes més destacats del programa?

—Venim d’un gran èxit d’organització i participació del TASTVM Vila-seca celebrat del passat cap de setmana als jardins del Castell. Pot imaginar-se vostè que ara, amb més d’una seixantena d’activitats programades pels propers dies, se’n faci difícil destacar-ne a uns sobre els altres. La diversitat musical, els concerts i els balls s’enduen el pes més important de la festa, com també hi té un paper destacat la cultural popular, les tradicions i el foc. L’oferta es complerta amb activitats infantils i espectacles familiars, d’humor, màgia, teatre i també s’hi fa present l’esport. Com pot veure hi ha propostes per a tothom i per a tots els gustos.

—El dissabte 22 de juliol hi ha previstes dues inauguracions. Què signifiquen?

—Al matí inaugurarem amb la presència de veïns de Vila-seca i del municipi de Bagà, amb el que estem agermanats, el recent trasllat del Piló del Rescat. Ara, en la nova ubicació el Piló presideix l’entrada del parc de la Torre d’en Dolça i recupera visibilitat en el nostre paisatge cultural. I a la tarda inaugurem el Parc de les Arenes, situat al davant mateix del Campus de Serveis Ciutadans de la Pineda. Aquest parc forma part d’una actuació urbanística que ha permès urbanitzar tot un seguit de carrers d’aquesta zona de la Pineda i que ha tingut un cost de 2,5 milions d’euros. El cost ha anat a càrrec del promotor per compromís urbanístic. Aquest nou parc és una potent actuació, derivada del nostre planejament urbanístic i executada com a condició del mateix que, amb 8.539 m2 és un ampli mosaic paisatgístic amb parterres de plantes, dos centenars d’arbres, prop de dos milers d’arbustos i 1.374 m2 de gespa. Disposa d’una gran àrea de jocs infantils, un parc de salut per a la gent gran, quatre pistes de petanca, una font d’aigua potable i divers mobiliari urbà. El cost específic d’aquestes dues actuacions ascendeix a 508.692 €.

—El municipi es troba immers en l’activitat turística. Com s’està desenvolupant aquest any i quines previsions hi ha?

—Aquest any turísticament serà excepcional, de fet ja ho és. El ritme d’activitat que l’any passat ja va ser molt bo (amb un increment del 9% sobre l’any anterior), es veurà superat aquest 2017 segons totes les dades que ja tenim i totes les previsions de que disposem. Podríem superar els dos dígits quan parlem del creixement d’enguany, i això és molt bo per a superar definitivament la recessió i l’atur i situar-nos de nou en una ocupació laboral satisfactòria. Altrament, l’entrada en servei de Ferrari Land, Cirque du Soleil i l’anunci de les futures inversions de Hard Rock, són excel·lents notícies que asseguren uns anys venidors de prosperitat assegurada en aquest sector d’activitat.

—Com veu el projecte de Hard Rock en general i l’aposta que fa per la Costa Daurada?

—Hard Rock vol invertir 2.000 milions d’euros que generaran 11.500 llocs de treball entre directes i indirectes, un hotel icònic de 600 habitacions (que coincidirà amb un altre de PortAventura de 500 habitacions); farà aliança amb Value Retail i generarà 10.000 m2 de nova zona comercial, amb atracció d’un públic d’alt poder adquisitiu... Hard Rock està en els paràmetres de la cultura de l’oci occidental i és una empresa present a 75 països, amb una plantilla de 36.000 treballadors. Hard Rock ha fet de la Costa Daurada, de casa nostra, un dels seus objectius de futur. Això és una gran notícia. És un projecte de gran abast, ambiciós, generador de molts llocs de treball i que incrementarà el nostre potencial fent de la nostra destinació una oferta de tot l’any. Amb la inversió de Hard Rock, la bona marxa de l’economia catalana i les polítiques que el nostre Ajuntament ha dut a terme durant aquests darrers deu anys, assegurem la sortida definitiva de la crisi i, com sempre he afirmat, més forts que mai.

—Recentment, Vila-seca ha rebut fons FEDER per a impulsar el projecte del Celler Noucentista. Com és aquest projecte i que significarà per al municipi?

—Aquest és un projecte estratègic que té diverses missions, principalment garantir la supervivència i la posta en valor d’un edifici de notable valor arquitectònic i monumental com és el Celler Noucentista. També vam actuar així amb el Castell. Preservació del patrimoni, primera missió. Altres missions: restauració i incorporació de nous usos a aquests edificis i definició d’un programa de promoció de la nostra ciutat a través de la cultura, el turisme, els esdeveniments i la generació d’un espai urbà de grans dimensions al servei de la ciutadania. Tot plegat constituirà el Parc Cultural i Turístic del Celler i el Castell de Vila-seca que serà un nou motiu d’orgull per a la nostra ciutadania.

—Vila-seca ha estat la primera de les seus dels Jocs Mediterranis en enllestir els seus equipaments. Quines han estat les millores que s’han fet al Pavelló Municipal?

—El més important és que estem parlant d’unes instal·lacions que han quedat pel gaudi de la gent i de les entitats esportives. Efectivament, hem estat el primer municipi en acabar totes les obres. De fet, s’ha reformat tot el pavelló i la pista annexa s’ha convertit en un segon pavelló. Concretament, hem ampliat els punts de llum, hem millorat l’accessibilitat i seguretat, hem ampliat els vestidors, s’ha fet el cobriment i ampliació d’aquesta pista annexa i s’ha construït un porxo perimetral com a element d’unió i circulació entre els dos espais. És com si tornéssim a inaugurar un nou equipament esportiu.

—L’ocupació i la formació han estat una de les principals prioritats de l’equip de govern en els darrers anys. Mantindrà a nivell municipal, l’aposta per la formació i l’ocupació?

—L’aposta per la formació i l’ocupació a Vila-seca és permanent i prioritària. Som punters en formació pública de qualitat a tots els nivells. Tenim un mapa escolar perfectament ordenat i complert, els instituts ampliats i al dia, s’estan duent a terme nous programes de formació encarats al turisme i al comerç, entre d’altres objectius; tenim un campus universitari amb un òptim funcionament, els manteniments escolars executant-se puntualment, la formació d’adults, la formació continuada i l’aula d’extensió universitària de gent gran funcionant amb una normalitat envejable. Estem pendents del Departament d’Ensenyament de la Generalitat per a desplegar, d’acord amb el punt 2 del nostre programa de govern actual, la formació pròpia d’una Escola Oficial d’Idiomes tal com se’ls va demanar a l’inici del mandat. I pel que fa a la formació per a l’ocupació seguirà rebent dotacions molt grans de recursos humans i econòmics per a garantir la màxima accessibilitat al món del treball de la nostra ciutadania.

—Per acabar, què li diria a la gent per venir a gaudir d’aquesta Festa Major d’Estiu?

—Per a la nostra ciutadania un missatge rotund: gaudiu amb civisme i plenitud de la nostra Festa Major, amb família, amb amics, de dia, de nit, com vulgueu...!, és la vostra festa, la feu vosaltres, és per a vosaltres..., de fet, tots junts som la Festa Major, única manera d’entendre la festa com a element de cohesió i identificació d’una societat. Pels que ens visiten de fora, que tinguin el convenciment que l’hem preparat també pensant en tothom, vinguin d’on vinguin. La nostra festa major és entenedora i per a tots els públics, parla el llenguatge més universal de tots: música, focs, danses, tradicions, esport, lleure participatiu, màgia, humor. Fem-nos nostra la festa major, siguem festa major, vivim la festa major, tots junts!

tracking