Diari Més

Infraestructures

Montblanc es mobilitzarà diumenge per reclamar la represa del túnel del Coll de Lilla

Josep Andreu, alcalde del municipi, estudia presentar una querella contra el Ministeri de Foment

L'alcalde de  Montblanc, Josep Andreu, ha anunciat la concentració per aquest diumenge.

Montblanc es mobilitzarà diumenge per reclamar la represa del túnel del Coll de LillaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Montblanc es concentraran diumenge a la rotonda d'entrada a l'autopista AP-2 per reclamar la represa de les obres del túnel del Coll de Lilla, que segons s'indica des del municipi tornen a estar aturades. Així ho ha anunciat l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, aquest dijous, alhora que ha recordat que, aquest any, els pressupostos del govern espanyol tenien una partida de 13,5 milions d'euros per a l'obra.

Segons ha dit, però, aquesta setmana ha parlat amb el delegat de Foment a Catalunya, Lluís Bonet, i li ha comentat que «hi ha un incompliment de contracte amb Acciona i estan mirant de rescindir-lo». Andreu també ha explicat que estudia la possibilitat de presentar una querella contra Foment per la «deixadesa» dels treballs. «Ja fa un any i mig que ens estan prenent el pèl i no sabem quina sortida podem tenir», ha dit.

Pel que fa a la concentració, hi haurà dos talls de circulació de cinc minuts cada un (de les 18.00 h a les 18.05 h i de les 18.15 h a les 18.20 h). La concentració compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i de la resta d'ajuntaments de la comarca, i s'hi han adherit consistoris de les comarques veïnes, com Valls i Alcover, les cambres de comerç de Tarragona, Reus i Valls, la federació de transportistes de Tarragona, l'Associació d'Empresaris de la Química de Tarragona (AEQT) i els sindicats UGT i CCOO.

tracking