Diari Més

Successos

Un turista mort i un altre atropellat i detingut a Elrow, cancel·lat a Salou

El mort, de nacionalitat britànica, hauria arribat a Viladecans, on es va celebrar el festival, amb un bus llançadora de Salou

Els organitzadors van substituir el festival de Salou per la festa d'aniversari de la discoteca.

Un turista mort i un altre atropellat i detingut a Elrow, cancel·lat a SalouCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un turista britànic de Salou mort, i un altre, de nacionalitat italiana atropellat i, posteriorment detingut per un delicte contra la salut pública. Aquest és el negre balanç del festival Elrow que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Viladecans, després que la seva organització a la pedrera del Cap Salou quedés cancel·lada per l’oposició frontal que va mostrar l’Ajuntament veí, el de Vila-seca. Els Mossos d’Esquadra confirmaven ahir aquests dos incidents, a banda del trasllat a l’hospital un suposat consum excessiu de substàncies estupefaents de dues persones més que havien assistit a la festa de Viladecans: una de nacionalitat colombiana i una altra d’italiana.

El jove de nacionalitat britànica va morir a l’hospital, segons confirmaven els Mossos d’Esquadra. Aquest hauria arribat a Viladecans mitjançant un autobús llançadora, que hauria sortit de la capital de la Costa Daurada, Salou. Ahir encara estaven pendents dels resultats de l’autòpsia per determinar les causes de la seva mort, però tot apunta al fet que hauria mort per una sobredosi. Tanmateix, segons apunten testimonis recollits per Crònica Global, el jove italià que va ser atropellat hauria sortit corrents del recinte, per motius que es desconeixen, i va estat ser envestit, de forma accidental, per un vehicle que transitava per una de les carreteres del voltant, la C-31. Després de ser atès al centre hospitalari els agents dels Mossos van obrir diligències contra ell per un delicte contra la salut pública. Tot apunta que devia portar a sobre una quantitat superior a la permesa de substàncies estupefaents. La festa Elrow a Viladecans va començar a les deu del matí i va finalitzar a les dues de la matinada, segons confirmaven ahir des del cos de Mossos d’Esquadra.

Polèmica a la Costa Daurada

L’esdeveniment Elrow Friends & Family s’havia de celebrar a la pedrera de Cap Salou però va ser cancel·lat a causa de la tensió política que va generar entre l’Ajuntament de Salou i el de Vila-seca. Finalment, els organitzadors van decidir substituir l’esdeveniment que s’havia de celebrar a la capital de la Costa Daurada amb la festa del 7è aniversari de la discoteca Elrow, a Viladecans, on han tingut lloc els incidents d’aquest cap de setmana.

En un primer moment, la ubicació escollida per l’organització del festival va ser la pedrera del Cap Salou, amb la conformitat de l’Ajuntament de Salou. L’Autoritat Portuària, però, propietària dels terrenys, va rebutjar aquesta opció. L’Ajuntament de Vila-seca des de bon principi a la celebració del festival en aquesta localització, a la qual s’hi accedeix des de la Pineda. El consistori de Vila-seca sosté que el carrer Vaporet, que dóna accés a la zona, no podria absorbir els 15.000 assistents previstos al festival. El consistori de Salou va estudiar ubicar el festival a la zona dels Emprius, que es va descartar per no tenir unes característiques adients per acollir aquest esdeveniment que es preveia multitudinari.

El rebuig de l’Ajuntament de Vila-seca i la insistència del consistori salouenc va ser motiu de l’encreuament de crítiques entre els alcaldes d’una població i l’altra.

tracking