Diari Més

Successos

Tres detinguts a Salou per falsificar documents per a immigrants en situació irregular

S'han detingut 17 membres del grup, el qual facilitava documents falsos a immigrants irregulars per la obtenció de permisos de residència o feina que els permetien viatjar a qualsevol estat de la Unió Europea

En els registres es van intervenir instruments per falsificar els documents, documents falsificats i diners en efectiu.

Tres detinguts a Salou per falsificar documents per a immigrants en situació irregular a l'EstatPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut, a Tarragona i Barcelona, 17 membres d’una organització criminal dedicada a afavorir la immigració irregular amb destí a la Unió Europea a través de la falsificació de documents. D’aquestes 17 persones tres han estat detingudes a Salou, on es van fer un total de quatre registres. La resta de detencions s’han efectuat a la província de Barcelona: onze a Barcelona ciutat, una a l’Hospitalet de Llobregat i dues a Santa Coloma de Gramenet. En total s’han fet quinze registres en els quals s’ha trobat instruments útils per la falsificació de documents i suports informàtics i de telefonia mòbil amb contingut que està sent analitzat pels experts, a més de diners en efectiu i diversos documents falsificats.

Els detinguts facilitaven documents falsos a immigrants en situació irregular a l’Estat per tal que poguessin obtenir permisos de residència o feina que els permetien viatjar a qualsevol estat de la unió Europea. A més, també acordaven matrimonis de conveniència entre immigrants i nacionals espanyols i d’altres països comunitaris per tal de regularitzar la seva situació. També facilitaven targetes d’identitat d’estranger de familiar comunitari a nacionals de Pakistan i Índia, les quals es servien per accedir al territori Schengen.

La organització captava els seus clients entre immigrants irregulars d’Espanya, als quals els oferien els documents falsificats per obtenir autoritzacions de residència o feina a països euroopeu a un preu que oscil·lava entre els 300 i els 3.000 euros. El preu variava en funció del tipus de document i el poder adquisitiu de cada immigrant. També falsificaven certificats d’empadronament, llibres de família o ofertes de feina, entre d’altres, per un preu entre 200 i 2.000 euros. També amb l’objectiu de regular la situació dels immigrants, el grup criminal els concertava matrimonis o parelles fraudulentes amb habitants de l’estat o d’un altre país europeu per un preu d’entre 9.000 i 14.000 euros.

Per altra banda, també captaven clients a l’estranger. Els delinqüents elaboraven targetes d’identitat d’estrangers (TIE) de familiar de ciutadà comunitari, les quals venien a Pakistan o India a través de col·laboradors que tenien en aquests països per 10.000 euros la targeta. Amb aquest document els immigrants podien entrar a l’espai Shengen. Aquestes targetes també eren venudes a immigrants en situació irregular a Espanya i eren utilitzades per accedir al mercat laboral o per moure’s per qualsevol país de la UE.

tracking