Diari Més

Salut

El bimi, la 'superverdura' de moda que es cultiva a Tarragona

El producte arrassa entre els consumidors

El bimi és un híbrid natural entre el bròquil i la col verda xinesa.

El bimi, la 'superverdura' de moda que es cultiva a TarragonaUPCT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els amants de la verdura poden gaudir, a partir d’ara, d’un nou producte que ja s’està fent un lloc entre els vegetals preferits dels consumidors i que es cultiva, entre altres indrets, a Tarragona. Consisteix en un aliment qualificat com a ‘superverdura’ anomenat bimi, el qual és un híbrid natural entre el bròquil i la col verda xinesa.

El bimi és un aliment que es pot consumir, en la seva totalitat, tant cru com saltejat, bullit o al vapor, a més de poder-se introduir en una gran varietat de receptes. La qualificació de ‘superverdura’ li ve donada pel seu alt contingut de components importants pel cos, com són el Potasi, el Calci, el Zinc, la Vitamina C i B6 o els Antioxidants, entre d’altres, a més de tenir compostos antacancerígens. A més, segons un estudi realitzat pels investigadores de la Escuela de Ingenieros Agrónomos y del Instituto de Biotecnología Vegetal (IBV) de la Universidad Politécnica de Cartagena (UPCT), el bimi prevé malalties cardiovasculars i de formació de cataractes.

Tarragona és un dels indrets on es cultiva el bimi, tot i que no és l’únic. Aquest aliment es fa créixer principalment a la Regió de Múrcia, a més de diverses zones del mediterrani que abasten des de Tarragona fins a Cartagena. A l’estiu també es pot cultivar en zones altes com per exemple Albacete.

tracking