Diari Més

La Mulassa es queda sense sortir en el seguici pel conflicte entre els portadors i l'Agrupació

És la primera vegada que l’element es queda tancat des del 1995

Els portadors mostrant les mans buides, el passat divendres, sense la Mulasseta.

La Mulassa es queda sense sortir en el seguici pel conflicte entre els portadors i l'AgrupacióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els torrencs no han vist ballar la Mulassa durant les festes del Quadre de Santa Rosalia d’enguany. Ni la Mulasseta va sortir amb motiu de la cercavila del Seguici Popular infantil el passat divendres, ni la Mulassa va ballar dissabte en acabar la processó votiva. Els assistents a la festa han assistit aquest cap de setmana a un fet insòlit: el recorregut dels portadors de la Mulassa amb les mans buides. El conflicte intern entre aquest grup i l’Agrupació de Balls Populars ha sortit al carrer, fins al punt que, aquest any, ha estat la primera vegada que la Mulassa no ha participat en la Festa Major del Quadre de Santa Rosalia, quelcom que no ha succeït mai des de la seva construcció, l’any 1995.

«L’Agrupació de Balls Populars ens ha intentat fer fora, però ens hem aferrat als estatuts i no poden expulsar-nos, no hem fet res malament. Enguany hem seguit el protocol i hem sortit sense l’element. Divendres vam anar a buscar la Mulasseta, al local del carrer de Sant Adrià, i ja ens va dir que no la podriem treure, que havien canviat el pany», explica Sergi Marchal, segon cap de colla dels portadors de la Mulassa. «El pròxim dia 22 hi ha una sortida a Mataró i ja ens han dit que la Mulassa de Torredembarra no ballarà, que només serà exposada», detalla Marchal.

El conflicte entre mulassers i l’Agrupació s’ha tensat des de que va començar, a l’assemblea ordinària del passat 2016. Un dels punts de l’ordre del dia feia referència a eliminar el foc de la Mulassa. Els socis, en aquell moment, van rebutjar aquesta proposta. A la mateixa assemblea, els membres del ball de la Mulassa es van comprometre a reduir les despeses econòmiques en pirotècnia, a canviar la imatge de la Mulassa, i a establir una comunicació més directa amb la junta. Posteriorment, el mes de maig passat, l’Agrupació aprovava l’expusió dels mulassers. «Ens volien fer responsables de les publicacions d’un compte d’Instagram, tampoc no els agradava que la Mulassa tingués un perfil de Facebook, ni que publiquéssim comunicats. Diuen que la imatge que donem de la Mulassa no és l’adient, però només volíem donar a conèixer el 20è aniversari de la Mulassa», remarca Marchal. Sigui com sigui, l’enfrontament entre els portadors, els quals són una vintena, i la junta de l’Agrupació local feia que aquest cap de setmana «molta gent ens preguntés on era la Mulassa, per què no havia sortit a ballar», afegien.

tracking