Diari Més

Transport ferroviari

Rull exigeix a Foment una inversió «urgent» per a la R15 després del descarrilament entre Els Guiamets i Marçà

El conseller qualifica d'«inacceptable» l'estat de la línia i aquest dilluns ho traslladarà al ministre

Pla general dels treballadors d'Adif a la zona del descarrilament la R-15, a l'altura de Capçanes (Priorat). Imatge del 14 de juliol de 2017

descarrilament, reparació, via, tècnics, catenària, tren, Marçà-Falset, passatgers, Móra la Nova, tunel, Adif, CapçanesJordi Marsal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha demanat aquest diumenge al Ministeri de Foment «accelerar» la inversió prevista pel 2017 a la R15 per evitar més «avaries i descarrilaments» i per recuperar els horaris reduint el temps de viatge.

«Després del nou descarrilament dijous a l'R15, insistiré: és urgent invertir-hi», afirma al seu compte de Twitter. Rull, que aquest dilluns coincidirà amb el ministre a Barcelona, recorda que aquesta línia ha patit en el que portem d'any «15 avaries de tren, cinc d'infraestructura i dos descarrilaments», un balanç que qualifica d'«inacceptable». El conseller lamenta la falta de compromís estatal i reitera la necessitat d'assumir la responsabilitat del servei ferroviari des de Catalunya.

La línia R15 ha quedat inutilitzada des de dijous passat, quan un tren de mercaderies va descarrilar entre Els Guiamets i Marçà i s'ha hagut d'habilitar transport alternatiu amb els autobusos que uneixen Móra la Nova i Reus. Els operaris d'Adif han treballat aquest cap de setmana per condicionar la via afectada i reparar els danys a la via a la catenària, i encara no se sap si dilluns podrà tornar a haver-hi servei de tren.

tracking