Diari Més

Patrimoni

Quatre milions d'euros per recuperar el Castell Monestir d'Escornalbou i del seu entorn

La Diputació de Tarragona vol convertir l'espai en un atractiu turístic i identitari de primer ordre de la Costa Daurada

El delegat territorial de cultura, el president de la Diputació, la consellera i l'alcalde de Riudecanyes durant la visita al castell.

Quatre milions d'euros per recuperar el Castell Monestir d'Escornalbou i del seu entornGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest divendres s'ha presentat formalment el projecte de restauració del Castell Monestir d'Escornalbou i el seu entorn, una proposta liderada per la Diputació de Tarragona i que comptarà amb l'aportació econòmica dels fons FEDER.

L'objectiu del projecte és onvertir el Castell Monestir de Sant Miquel d'Escornalbou en un atractiu cultural i turístic de primer ordre del Camp de Tarragona i del conjunt de Catalunya.

El projecte, que s'ha presentat al mateix castell,preveu una inversió superior als 4 milions d'euros, es desenvoluparà en tres fases a partir d'enguany.

La primera fase de les obres inclou la recuperació i millora de camins que uneixen els municipis de l'antiga Baronia d'Escornalbou (Riudecanyes, Vilanova d'Escornalbou, Colldejou, Duesaigües, Pradell de la Teixeta, l'Argentera i la Torre de Fontaubella); l'ordenació de l'entorn natural i patrimonial; la restauració del patrimoni arquitectònic a l'entorn del castell monestir (mur de contenció del passeig dels Frares i Font del Sarraí); l'abastament d'aigua potable, sanejament i depuració d'aigües residuals al castell monestir, i la senyalització i interpretació dels elements naturals, patrimonials, arqueològics i etnològics del recinte.

La segona fase consistirà en la conservació dels immobles del castell monestir: la restauració de l'església i de la torre, l'estabilització estructural de la planta noble, la rehabilitació de les golfes, la teulada i les antigues dependències de la família d'Eduard Toda, i la creació d'un espai d'acollida de visitants i d'una àrea de repòs.

Finalment, latercera fase incidirà en la promoció turística, cultural i de lleure de l'espai.En l’actualitat, unes 40.000 persones visiten l’entorn de la Baronia, de les quals 20.000 gaudeixen d’una visita guiada del Castell-Monestir. El projecte té com a objectiu augmentar la xifra global fins als 100.000 visitants.

A la presentació del projecte d'aquest divendres hi han assistit el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; la consellera de Governació i Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat, Meritxell Borràs; el director dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, i l'alcalde de Riudecanyes, Josep M. Tost; a més d'altres autoritats.

tracking