Diari Més

Política

Millo diu que la remodelació del Govern mostra la «fanatització» d'un executiu que «purga els dissidents»

Sobre el requeriment d'informació al TNC, replica que la Guàrdia Civil no actua «com una policia franquista»

Pla mig del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, amb el subdelegat a Tarragona, Jordi Sierra.

Millo diu que la remodelació del Govern mostra la «fanatització» d'un executiu que «purga els dissidents»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha afirmat que la remodelació del Govern respon a la «deriva autoritària» d'un executiu que «s'està fanatitzant cada dia que passa i que purga els dissidents». Millo ha apuntat que, amb els canvis d'aquest divendres, «ja són quatre els membres del Govern que han estat depurats» i ha considerat que l'executiu de Puigdemont cada dia està «més sol». Sobre el requeriment de la Guàrdia Civil al TNC sobre l'acte per presentar la llei del referèndum, Millo ha replicat Junts pel Sí que «aquí ningú està actuant com una policia franquista» i que tot plegat s'emmarca en una investigació de «fets susceptibles de ser delicte».

Des de Tarragona, on s'ha reunit amb els subdelegats del govern espanyol a les quatre demarcacions, Millo ha qualificat la situació actual de «lamentable» i ha apuntat que la Generalitat està «patint» una «deriva autoritària i antidemocràtica» que «actua deliberadament contra Catalunya i els catalans». En aquesta línia, ha afirmat que l'executiu de Puigdemont està cada vegada «més sol i dèbil» i ha dit que, «en mans dels extremistes», està «amenaçant de trencar la democràcia i la legalitat vigent».

El delegat del govern espanyol a Catalunya ha dit que els catalans «no es mereixen» un executiu com el de Puigdemont, que ha amenaçat, segons Millo, «entitats socials, empresaris, Mossos d'Esquadra, funcionaris, ajuntaments i els mateixos membres del Govern, purgant els dissidents». Així, Millo ha demanat que Catalunya confiï en el govern de Rajoy, que «seguirà treballant per resoldre els problemes reals dels catalans» i «garantirà la vigència de la democràcia».

Millo ha carregat contra Junts pel Sí per les valoracions sobre el requeriment d'informació per part de la Guàrdia Civil al TNC per presentar la llei del referèndum. En referència a les declaracions del diputat Lluís Llach, que va apuntar que l'actuació el retornava als temps del franquisme, el delegat ha assegurat que això «forma part del llenguatge pervers i totalment esbiaixat d'un govern fanatitzat que tergiversa la realitat cada dia».

«Aquí ningú està actuant com una policia franquista», ha etzibat Millo, que ha recordat que, en un estat de dret, els jutges poden requerir les informacions que considerin necessàries «per escatir fets que podrien ser susceptibles de ser delicte».

Carta de l'Estat als secretaris municipals

Des de Tarragona, el delegat també ha fet referència a la resposta del secretari de l'Ajuntament tarragoní a la carta que l'Estat va fer arribar als interventors municipals. Joan Anton Font va respondre que la missiva del secretari d'Estat per les Administracions Territorials s'assemblava més «a una amenaça que a una oferta col·laborativa». Millo ha negat que sigui cap mena de coacció als interventors, sinó tot el contrari: «ofereix suport i col·laboració a tots els funcionaris que estan sent amenaçats per la Generalitat», ha dit el delegat, que veu en la resposta de Font una pràctica més de «manipulació del llenguatge».

tracking