Diari Més

El top manta 'omple' el buit comercial al passeig de Coma-ruga

Després d’algunes incursions durant la Setmana Santa, els venedors il·legals tornen a la zona

Bosses, sabatilles i tot tipus d'accessoris es mostren als clients potencials en primera línia de mar.

El top manta 'omple' el buit comercial al passeig de Coma-rugaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dimarts, nou del vespre. El passeig marítim de Coma-ruga ja s’ha convertit en un mercadet improvisat del top manta. Bosses, sabatilles esportives –suposadament de marca i amb tota certesa falses–, samarretes, i tot tipus d’accessoris es mostren als clients potencials damunt de llençols a primera línia de mar.

Els venedors de top manta van començar tímidament a ocupar el passeig de Coma-ruga els festius de Setmana Santa. Des del passat mes d’abril, els venedors il·legals començaven a fer incursions a la zona, quelcom que alguns veïns i comerciants veien com l’avantsala d’un estiu sense fre. No ha calgut esperar ni a la temporada alta, ni al cap de setmana. Dimarts passat, un bon grapat de venedors de top manta oferien els seus productes a l’altura de la façana de mar de l’Hotel Europe.

«Hi ha gent a qui el molesta la seva presència, però crec que s’ha de buscar una solució adient per aquestes persones. Però, a altres veïns no els molesta. El cert és que, a Coma-ruga, no hi ha gaires comerços, no hi ha botigues de proximitat i, a més, la zona té altres problemes, hi ha molta deixadesa», explica Miquel Jiménez, membre de l’Agrupació Veïnal de Coma-ruga.

Els venedors del top manta comencen a ocupar lloc al passeig cap al vespre. «Molts arriben en tren, a l’estació del Vendrell. D’altra banda, alguns venen sabatilles, suposo que algú deu venir amb furgoneta per poder oferir números als possibles clients», afegeix.

Si ve des d’altres comarques, com el Baix Camp, els cossos policials es vanten d’haver reduït aquest fenomen, el cert és que sembla que cap mesura aconsegueix erradicar aquesta activitat, en tot cas, aquesta es muda a altres zones on la pressió policial és menor.

Convé recordar que ja el passat mes d’abril, el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, assegurava que es continuaria treballant de forma coordinada amb altres cossos policials contra el top manta, però que no es podrien garantir «recursos il·limitats», tot deixant clar que no es restarien efectius que es dediquen a la prevenció del terrorisme per combatre aquest fenomen de venda il·legal a la Costa Daurada.

Imatge dels venedors, el passat dimarts, cap a les nou del vespre, davant de l'Hotel Europe.

El top manta 'omple' el buit comercial al passeig de Coma-rugaCedida

tracking