Diari Més

Policial

Set detinguts de dos grups criminals per tràfic de drogues al Baix Penedès

Una baralla va permetre identificar els membres de bandes rivals

Els Mossos van incautar diverses drogues i armes.

Set detinguts de dos grups criminals per tràfic de drogues al Baix PenedèsMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra de la unitat d’investigació del Baix Penedès van detenir, entre dissabte i dimarts de la setmana passada, set homes pertinents a dos grups criminals. Els detinguts, d’entre 21 i 69 anys i de nacionalitat espanyola, eren veïns de Cubelles, Calafell i Vilanova i la Geltrú. La policia catalana els imputa delictes contra la salut pública i tinença d’armes.

Les detencions es van poder fer arran d’una baralla produïda dissabte passat entre membres de dos grups criminals. Els membres d’una de les bandes, especialitzada en assalts violents a grups criminals rivals, van entrar al pis d’un dels membres rivals per robar material per al cultiu indoor de marihuana. Els Mossos van seguir la pista dels detinguts i van trobar 231 plantes a casa d’un dels detinguts. En una altra vivenda, els agents hi van trobar restes d’una plantació de marihuana i una arma de foc llarga.

Intent de robatori a la comissaria del Vendrell

Dissabte es van detenir quatre membres d’una de les bandes, acusats d’un delicte contra la salut pública i tinença d’armes. A més, es va denunciar un membre del grup rival per un delicte contra la salut pública i se li va intervenir un vehicle que no es va poder investigar ja que no en tenien les claus.

Dilluns a la nit, un grup d’homes va entrar a robar al pàrquing de la comissaria del Vendrell. Els lladres van recuperar el vehicle interceptat pels Mossos, on hi havia poc més de 37 quilograms d’haixix. Els agents, però, van poder recuperar el cotxe i van detenir dos dels lladres. Dimarts al matí la investigació va permetre detenir el tercer autor del robatori a la comissaria, un home de 69 anys que era el cap de la banda criminal. Tots van ser acusats de robatori amb força i d’un delicte de tràfic de drogues.

Dijous van passar a disposició judicial els tres detinguts pel robatori a la comissaria, i només l’home de 69 anys va ingressar a presó. Dels quatre detinguts de l’altre grup criminal només tres van passar a disposició judicial i en van sortir amb llibertat amb càrrecs. El quart no va ser detingut al·legant motius psiquiàtrics. Tot i aquestes actuacions, els Mossos mantenen oberta la investigació,

tracking