Diari Més

Policial

Els Mossos imputen a l'atacant de Gavà els crims de Mont-roig i Vilanova

En tots els casos va fer servir la mateixa munició, i havia tingut vincles familiars amb el mort de Miami Plajta

Les pertenences de l'atacant, que ha estat detingut.

L'autor del tiroteig de Gavà podria estar relacionat amb el recent crim de Miami PlatjaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han imputat a l'autor del tiroteig de Gavàels crims de Mont-roig i Vilanova i la Geltrú perquè en tots tres casos es va fer servir la mateixa munició. En concret, bales del calibre 222 Remington. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha dit a més que «hi ha indicis sòlids» que vinculen el detingut amb l'assassinat a Miami Platja, perquè a més de la munició, quan Jordi C.C. va disparar contra els dos policies, es trobava a les immediacions del tanatori on se celebrava el funeral per l'home de 63 anys a qui van matar diumenge. La policia investiga si el detingut tenia vincles familiars amb aquesta víctima, cosa que fa agafar força a què el mòbil d'aquest crim haguessin estat desavinences personals. Jané també ha explicat que l'arrestat, que continua hospitalitzat, tindria els permisos corresponents per utilitzar el subfusell de tir olímpic amb què va disparar al sergent i al caporal.

En tots tres casos, les bales eren del mateix calibre: en concret, 222 Remington. Aquesta és la pista que porta els Mossos d'Esquadra a vincular el tiroteig a Gavà amb les morts a l'habitatge de Miami Platja i al bar-restaurant de Vilanova i la Geltrú.

«Tot apunta que aquesta connexió pot ser una línia intensa d'investigació policial», ha assegurat el conseller d'Interior. Jané ha subratllat que aquests vincles ja porten a poder parlar d'un «suposat assassí», perquè el veterinari que ahir va ferir els dos policies de Gavà també podria estar al darrere dels altres dos crims.

En el cas del de diumenge, comès a Miami Platja, els casquets de bala no són l'única vinculació que Jordi C.C. tindria amb el crim. Aquí, ha subratllat el conseller, hi ha més «indicis sòlids». En concret, el fet que el detingut, quan va disparar contra el sergent i el caporal, es trobava precisament pels voltants del tanatori, on en aquells moments s'estava fent el funeral per l'home mort diumenge.

El crim de Miami Platja va tenir lloc a l'interior de la casa de Mont-roig del Camp a primera hora de la tarda. L'autor dels trets mortals va entrar a l'habitatge i va tirotejar la víctima. Els Mossos d'Esquadra, de fet, investiguen si Jordi C.C. tenia vincles familiars amb l'home de 63 anys, i si entre els dos hi havia desavinences, cosa que apuntaria quin va ser el mòbil de l'assassinat.

Pel què fa al crim al bar-restaurant 'Sindicat del Vi' de Vilanova i la Geltrú, més enllà de la munició, de moment el conseller ha preferit no donar-ne més detalls. L'assassinat va tenir lloc dijous passat a primera hora de la tarda. L'assassí va engegar diversos trets –també, del calibre 222 Remington- contra el cuiner i la propietària del local. La dona va sobreviure, però ell va morir a l'instant.

Amb els permisos corresponents

El conseller d'Interior ha explicat que el detingut, que es troba hospitalitzat al Clínic, és veterinari i que disposaria del permís per fer servir l'arma. «Crec que la situació estava dins els permisos necessaris, que segur que havia sol·licitat; no hi ha cap indici que apunti que hi hagués res que no es correspongués amb allò que caldria», ha precisat Jané.

Els Mossos d'Esquadra van detenir Jordi C.C. aquest dijous a la tarda-vespre, després que hagués disparat contra dos policies locals de Gavà (un sergent i un caporal). Els mossos van muntar un gran desplegament policial que va permetre arrestar el sospitós a Sitges. Abans que el detinguessin, l'home va provar de saltar-se un control i va rebre ferides de bala.

Ingressat a la UCI

El sergent de Gavà, de 62 anys, continua ingressat en estat greu a la UCI de l'Hospital de Bellvitge després de ser intervingut de ferides al coll. El seu company, un caporal de 50 anys, es recupera favorablement de ferides a la cama a l'Hospital de la Vall d'Hebron i s'espera que pugi a planta al llarg d'aquest divendres.

El detingut continua ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona sota custòdia policial i està pendent de passar a disposició judicial a Gavà. Després de prendre-li declaració, se li podrien imputar dos delictes d'atemptat contra l'autoritat i dos d'homicidi en grau de temptativa, o bé una temptativa d'homicidi contra el sergent de Gavà que va rebre l'impacte de bala al coll i un de lesions contra l'agent ferit a la cama. L'home es recupera de ferides per arma de foc al braç i a la cama.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, aquest 7 de juliol del 2017 a Banyoles (Horitzontal)

tiroteig, Gavà, munició, Vilanova i la Geltrú, Mont-roig, detingut, Mossos d'Esquadra, vincles familiars, revenja, investigarACN

tracking