Diari Més

Peces de Goya, Miró, Tàpies i Barceló s'exposaran al Museu de Valls

L’exposició, ‘L'art d'una vida. Col·lecció Daniel Giralt-Miracle’, presenta 154 de les més de 300 peces que conformen la donació més recent que ha realitzat el crític d’art al museu

L'exposició

Peces de Goya, Miró, Tàpies i Barceló s'exposaran al Museu de VallsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Obres d’artistes tan coneguts com Goya, Miró, Tàpies o Barceló es podran veure al Museu de Valls a partir de demà 7 de juliol i fins el proper 20 d’agost en l’exposició L’art d’una vida. Col·lecció Daniel Giralt-Miracle. La mostra reuneix 154 de les més de 300 peces que formen la darrera donació del crític d’art al Museu de Valls. Entre les obres s'hi poden veure multitud de disciplines i de tècniques que ofereixen un espectre cronològic ampli, des de finals del segle XVIII -amb un gravat de Goya- fins a l'actualitat. Tot i això, el major nombre d'obres corresponen als últims cinquanta anys.

Aquestes peces són fruit de la tasca de Giralt-Miracle com a crític d'art, des de l'any 1966 fins a l'actualitat, ja que han anat a parar a les seves mans per la relació que ha mantingut amb artistes. Entre els autors representats a la col·lecció hi figuren grans noms catalans de l’art com Joan Miró, Antoni Clavé o Antoni Tàpies, i els seus contemporanis Modest Cuixart, Tharrats, Josep Guinovart, Hernàndez Pijoan, Ràfols-Casamada, Joan Ponç, Josep M. Subirachs; fins les generacions posteriors com Joaquim Chancho, Susanna Solano, Zush, Antoni Llena, Francesc Artigau, Frederic Amat, Jordi Pericot, Jordi Cano, etc. També destaquen dues petites obres de Miquel Barceló, dels seus inicis (1976).

També hi figuren artistes estatals, alguns d'ells vinculats al Museu de Cuenca, com Zobel, Gustavo Torner, Mompó, Sempere o Gerardo Rueda, i altres noms que han destacat en les últimes dècades com Pablo Palazuelo o Manolo Valdés. D'autors d'àmbit internacional cal apuntar a Max Ernst i Conrad Marca-Relli. A la vegada, completen l'exposició autors vinculats al món del disseny, com Mariscal i Yves Zimmermann, o una petita col·lecció de fotografia, amb obres de Toni Catany, Joaquim Gomis o Joan Fontcuberta, entre d'altres.

La mostra estarà oberta al públic durant la temporada estival fins el proper 20 d'agost en l'horari habitual: de dimarts a dissabte d'11h a 14h i de 17h a 20h i els diumenges i festius de d'11h a 14h. L'entrada és gratuïta.

tracking