Diari Més

Municipal

Salou no cedirà espais per les urnes del referèndum de l'1-O

L’alcalde diu que «en cap cas contribuirem cedint espais, mitjans i recursos a donar suport a processos que no tinguin una cobertura  legal»

Pla mig de l'alcalde de Salou, Pere Granados, durant el ple d'aquest dimecres.

Pere Granados, referèndum, Ajuntament, alcalde, 1-O, SalouACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Salou no cedirà espais municipals per instal·lar les urnes en el referèndum sobiranista previst pel pròxim 1 d’octubre. L’alcalde i secretari general de FUPS, Pere Granados, ha deixat clar que «en cap cas contribuirem cedint espais, mitjans i recursos municipals, destinats a donar suport a processos que no tinguin una cobertura legal o contravinguin resolucions dels jutjats i tribunals». D’aquesta manera s’ha posicionat l’alcalde després del ple d'avui on l’equip de govern ha votat en contra a una moció de rebuig del referèndum de l’1-O plantejada pel PP. El de Salou ha estat el primer Ajuntament tarragoní que s’ha posicionat formalment en contra de cedir espais. L’equip de govern de la ciutat de Tarragona ho farà en el pròxim ple a través de la votació d’una moció que plantejarà el grup socialista.

«FUPS no estarà mai amb aquelles iniciatives o processos que no tinguin garanties legals o no tinguin un absolut respecte cap a l’actual estat democràtic i de dret», deixaven clar en l’explicació de vot (negatiu) que demanava un posicionament ferm en defensa de la legalitat vigent els regidors de FUPS que pertanyen al grup municipal de CiU. Definien la moció com a «totalment innecessària i sense justificació donat que des del dia que vam prendre possessió del càrrec sempre hem estat i estarem compromesos amb l’ordenament jurídic i el compliment de la llei conforme l’Estatut d’Autonomia i la Constitució; acatant sempre les resolucions dictades pel TC i els tribunals de justícia».

La votació per la moció del PP ha quedat molt igualada, amb un resultat de 10 vots a favor dels populars i socialistes –que són a l’equip de govern amb CiU– i C’s, i els 11 vots contraris de CiU, ERC i Guanyem Salou-Podemos. El vot d’aquesta formació ha fet decantar la balança cap al «no». La moció, contrària a la cessió d’espais per al referèndum, ha eclipsat el plenari amb un tens debat entre el portaveu del grup municipal del PP i l’alcalde Pere Granados (CiU). El PP ha retret que els regidors de CiU hagin votat de forma diferenciada –entre els que són del PDeCAT i els de la formació FUPS, entre els quals l’alcalde–, però que al final el sentit del vot hagi estat el mateix.

tracking