Diari Més

Energia

La nuclear Vandellòs 2 envia la documentació tècnica per renovar la llicència

Aquest informe tècnic serà la base perquè el CSN i el Ministeri avaluïn l'estat de la central tarraconense

La central nuclear de Vandellòs II, escenari d'un simulacre d'incendi i de fuita radioactiva

La central nuclear de Vandellòs II, escenari d'un simulacre d'incendi i de fuita radioactivaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La central nuclear de Vandellòs 2 ha tramitat, aquest dimecres, al Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, la documentació exigida per poder renovar la seva llicència, que venç el 2020. L'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs, que gestiona les dues centrals nuclears catalanes aTarragona, ha remès aquesta documentació, encara que això, segons les fonts consultades, no implica que demanin renovar l'explotació.

L'exhaustiva documentació enviada és merament tècnica i abraça des del pla de gestió de residus i una projecció de generació de residus, fins al manteniment els materials, entre molts altres aspectes tècnics. Aquest informe tècnic serà la base perquè el CSN i el Ministeri avaluïn l'estat de la central tarraconense.

Fins ara, els tràmits de renovació de llicències havien d'iniciar-se tres anys abans que expirin, que en el cas de Vandellòs seria demà, 6 de juliol. Vandellòs 2 complirà 40 anys -el màxim de vida útil- al juliol del 2020 i Ascó, el 2021, de manera que Ascó remetrà aquesta documentació tècnica l'any que ve. Recentment, el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va aprovar la reforma del sistema de renovació de les llicències de les centrals nuclears.

tracking