Diari Més

Municipal

Caos a Cambrils i a Vinyols per la confusió a les zones blaves adjacents

Alguns usuaris han estat multats per aparcar a una zona pertanyent a un dels dos municipis i pagar el tiquet a l'altre sense adonar-se'n

Manel Sastre denunciava, a través de Twitter, que el van multar des de Vinyols tot i haver pagat el tiquet, perquè l'havia extret en una màquina pertanyent a Cambrils sense adonar-se'n.

Caos a Cambrils i a Vinyols dels Arcs per la confusió a les zones blaves adjacentsTwitter - Manel Sastre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que els nuclis de Cambrils i Vinyols i els Arcs estan separats per uns 7 quilòmetres, el terme municipal de Vinyols s'estén fins per sota de la via del tren, just tocant a Cambrils. Alguns carrers de la zona del Molí d'Avall formen part de Vinyols, i fins i tot n'hi ha que estan dividits entre els dos municipis, com l'avinguda de Cristòfor Colom, on cada banda del carrer pertany a una de les dues poblacions. Aquest fet pot ser més o menys conegut entre els veïns, i normalment no suposa cap problema. Però amb l'arribada de l'estiu i la posada en marxa de la zona blava, alguns usuaris han començat a veure's afectats pel funcionament del sistema de pagament, que enguany està gestionat, a cada municipi, per una empresa diferent. Això suposa que les tarifes, així com les dates d'inici dels sitema tarifari, siguin diferents.

El problema principal amb el qual s'han trobat alguns usuaris, però, són les multes. Es dóna el cas que les persones que no coneixen aquesta diferenciació, poden aparcar a una zona blava de Cambrils i treure el tiquet a una màquina pertanyent a Vinyols, o viceversa, sense adonar-se'n. En aquests casos, els agents que controlen les zones, posen multes perquè es tracta del tiquet equivocat per la zona blava on està estacionat el vehicle. Aquest és el cas de Manel Sastre, que denunciava el passat 30 de juny, a través de Twitter, que havia aparcat a una zona blava de Vinyols -sense saber-ho-, va treure el tiquet a la màquina més pròxima -pertanyent a Cambrils, també sense saber la diferència-, i en anar a recollir el vehicle, es va trobar amb una multa de Vinyols i els Arcs per «manca de tiquet de control horari». «Aparcar en un carrer, pagar al parquímetre més proxim i trobar-te multa del municipi veí. Un despropòsit made in Cambrils i Vinyols», escrivia Sastre, indignat, a la xarxa social.

Les diferències entre les dues zones són les següents. Per una banda, la zona blava de Cambrils va començar la temporada el passat 1 de juny, mentre que la de Vinyols i els Arcs ho va fer el 15 de juny. Tot i això, a les dues localitats finalitza el 15 d'octubre. El preu per hora de la primera és d'1,10 euros, mentre que a la segona, de 90 cèntims. De la mateixa manera, la sanció per anul·lació a Cambrils oscil·la entre els 7 i els 11 euros, mentre que a Vinyols és de 6 euros. Els horaris, això no obstant, són els mateixos en les dues poblacions:de 10 a 14 hores, i de 17 a 22 hores.

Els Ajuntaments tant de Cambrils com de Vinyols han instal·lat diverses senyalitzacions per diferenciar les zones que pertanyen a ambdós municipis i evitar, així, nous casos com el que denunciava Sastre.

tracking