Diari Més

Serveis públics

La comarca del Priorat reclama l'aigua de l'embassament de Siurana

Torroja, Poboleda, Gratallops i Porrera es mostren contraris al transvasament d'aigua de Siurana al pantà de Riudecanyes

L'església de Siurana, amb el pantà al fons de la imatge.

La comarca del Priorat reclama l'aigua de l'embassament de SiuranaTurisme Siurana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comarca del Priorat reclama conservar l'aigua de l'embassament de Siurana i que no es transvasi al pantà de Riudecanyes, al Baix Camp, per proveir el Camp deTarragona. Segons informa Topograpo (organisme format pels ajuntaments de Torroja, Poboleda, Gratallops i Porrera), els alcaldes denuncien que la causa principal de la precarietat hídrica d'una part del Priorat és responsabilitat del transvasament a Riudecanyes.

El pantà de Riudecanyes nodreix diverses poblacions del Camp deTarragona, que ja compten amb aigua de l'Ebre, per la qual cosa els alcaldes del Priorat fan una crida per racionalitzar la gestió pública dels recursos hídrics de l'embassament de Siurana.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha comunicat a Topograpo que l'embassament de Siurana transvasarà 2 metres cúbics per segon a l'embassament de Riudecanyes, malgrat que Siurana també està molt baix de nivell. El passat 15 de juny, els alcaldes ja van demanar a l'ACA que paralitzés el transvasament entre les dues conques, almenys fins que passessin els mesos de sequera.

Topograpo reivindica l'embassament de Siurana des dels anys 80 del segle passat i des de fa dos anys, es reuneixen amb l'ACA per trobar solucions en aquest sentit.

La comarca del Priorat està reconeguda internacionalment per la qualitat dels seus vins i els alcaldes recorden que precisen l'aigua per mantenir aquesta economia basada en la viticultura, el turisme sostenible i el paisatge.

tracking