Diari Més

El Cirque du Soleil torna a PortAventura amb 'Varekai' volent superar els 110.000 espectadors

Després d'un any d'absència, la companyia canadenca signa conveni amb el parc temàtic per quedar-s'hi durant tres anys més

El Cirque du Soleil torna a PortAventura amb 'Varekai' - Assajos

El Cirque du Soleil torna a PortAventura amb 'Varekai' - AssajosCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cirque du Soleil ha tornat a desembarcar la seva gran carpa blanca a PortAventura amb una història d'amor. 'Varekai' és el nou show de la companyia canadenca en el seu retorn al parc temàtic, després d'un any de parèntesi. Ambdues parts han tornat a segellar una aliança per tres anys més, amb espectacles garantits cada estiu. Cinquanta artistes de tretze nacionalitats participen en aquest nou espectacle, inspirat en la història d'Ícar, el mite grec a qui se li van fondre les ales en caure del cel. L'espectacle, d'unes dues hores de durada, s'estrena aquest dijous al vespre. Ritme frenètic a les carpes instal·lades a l'entrada del complex d'oci, on aquest dimarts la companyia ha mostrat un dels espais més reservats, la zona del 'backstage', on els artistes s'entrenen entre estrambòtiques vestimentes pròpies del show. El parc d'atraccions confia superar els 110.000 espectadors amb 'Varekai', que es representarà fins al 13 d'agost.

«És un espectacle molt especial», assegura Julie Desmarais, responsable de relacions públiques de l'aclamada companyia circense originària del Quebec. El circ del sol presenta per primer cop la història d'un personatge principal, acompanyant-lo de principi a final. Tot un repte per al jove gimnasta, ballarí i acròbata Fernando Miró, que assumeix aquest personatge des de fa gairebé tres anys en aquest macromuntatge entorn el conegut mite grec del vol d'Ícar.

Però en comptes de precipitar-se al fons del mar, la companyia s'ha permès la llicència de fer-lo caure en un bosc màgic i misteriós, ple de criatures fantàstiques i absurdes, i a partir arrenca la seva aventura. Ícar no pot caminar i tan sols es pot valdre amb la seva ploma. «És una història de superació, i també d'amor!», avança Miró, vinculat al Cirque du Soleil des del 2009, especialitzat en contorsió aèria.

'Varekai', que significa «en qualsevol lloc» en llengua romaní, vol rendir homenatge a l'esperit nòmada i a l'art de la tradició del circ. Més enllà de la centralitat del rol protagonista, en la producció hi actuen més de cinquanta artistes i músics, i mou un equip de fins a un centenar de professionals. Els números d'habilitat van acompanyats de música innovadora i alegres coreografies ambientades en escenaris sobrenaturals.

Aquest show, que ja han vist milions de persones a nivell mundial, s'estrenarà a PortAventura aquest dijous a les vuit del vespre. Des d'aleshores i fins al 13 d'agost es faran dues representacions al dia -a les sis de la tarda i a dos quarts de deu de la nit. PortAventura presumeix de ser l'únic ressort europeu en oferir un espectacle del Cirque du Soleil.

El director comercial del parc d'atraccions, Mark Robinson, ha afirmat que les vendes van a bon ritme i ha confirmat que el nou contracte garanteix l'establiment del Cirque du Soleil, amb espectacles nous cada estiu fins a l'any 2020. La col·laboració es va iniciar l'any 2014, amb 'Kooza', i va continuar amb 'Amaluna', l'estiu del 2015.

Amb la instal·lació de l'emblemàtica carpa, es reafirma l'estratègia de PortAventura que passa per «crear cada any referents de nivell internacional». «El nostre principal client és l'espanyol, però cada any creixem més en el mercat internacional, i aquest és el nostre objectiu», ha conclòs Robinson.

tracking