Diari Més

Sanitat

A Tarragona aquest estiu es reduiran un 12,7% el nombre de llits hospitalaris

En contrapartida s'incrementaran els efectius d'atenció primària a localitats de la costa

Imatge d'arxiu d'una habitació de l'Hospital Joan XXIII.

A Tarragona aquest estiu es reduiran un 12,7% el nombre de llits hospitalarisICS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Salut (CatSalut) tancarà durant aquest estiu uns 1.638 llits de mitjana als hospitals d'utilització pública, un 11,9% del total. Això suposa mantenir oberts 12.123 dels 13.761 llits, el 88,1% del total, davant del 86,9% del 2016. Dins del dispositiu especial per a l'estiu, es contractaran prop de 500 professionals, sobretot per a l'atenció primària de les zones costaneres. El dispositiu està activat des de dissabte passat i s'allargarà fins el 30 de setembre.

A Tarragona estaran disponibles el 87,3% dels llits, mentre que en l’atenció primària s’incrementen 40 metges, 34 professionals d’infermeria i 25 auxiliars administratius, que es concentren als centres de Gimbernat, Miami Platja, Calafell, Salou, Torredembarra, La Pineda, Vandellòs-L’Hospitalet de l'Infant i Coma-ruga.

A Terres de l’Ebre estaran disponibles el 80% dels llits, mentre que en l’atenció primària s’incrementen 7 metges, 7 professionals d’infermeria i 7 auxiliars administratius, que es concentren als centres de Sant Carles de la Ràpita, L’Ametlla de Mar, L’Ampolla, Deltebre i Les Cases d’Alcanar.

Per últim, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) també reforça el seu dispositiu aquest estiu. Ho fa amb 26 ambulàncies addicionals i un increment total de 31.812 hores de cobertura contractades. Aquestes mesures volen donar cobertura a les zones de costa, en què durant l’estiu augmenta significativament la població, bàsicament a Tarragona, Terres de l’Ebre i Girona.

tracking