Diari Més

Els pescadors de Cambrils recorden les arts tradicionals a la festa de l'Ormeig

La dotzena edició ha servit per anunciar que s'ha pogut documentar la pesca de l'arrossegament a la vila des del segle XVIII

Un pescador 'de tota la vida' i el seu fill, fent una demostració d'arts de pesca tradicionals.

Els pescadors de Cambrils recorden les arts tradicionals a la festa de l'OrmeigDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils va engegar aquest dissabte la Festa de l'Ormeig, que enguany arriba a ladotzenaedició. Novament les arts tradicionals dela pescaés el motiu principal de la celebració, que aquest 2017 ha homenatjat a CarmeVilàsi CarmeOlivé, duesremendadoresi col·laboradores de la festa des de la seva primera edició.

A la platja delRegueral, aquest dissabte a la tarda, s'han mostrat diversos sistemes de pesca tradicionals (alguns ara prohibits) que es feien servir a Cambrils. També s'han instal·lat a l'espigó del port diverses parades amb una mostra d'oficis antics i un estand on poderadquirirla samarreta de festa, que enguany ha estat obra de la cambrilencaNuriMariné.

Posteriorment es va fer una recreació d'una subhasta de peix a l'antiga a càrrec del grup de Teatre La Teca. Durant la mostra d'arts de pesca tradicionals es va anunciar que malgrat que se'n tenia coneixement, finalment des de l'arxiu històric municipal s'ha pogut documentarla pescad'arrossegament a la vila ja des del segle XVIII.

Per aquest diumenge hi ha prevista, a les 11 h, l'hissadaconjunta de veles llatines i la VI 'Navegada' JosepLluís Savall, encapçalada enguany per Sa Rata, barca del sardinal, construïda a Banyuls l'any 1926. Tot seguit, la flota continuarà cap a la senya del baixant entre el Pratdip i el Nas de Bou dels tarragonins pel Telègraf i, el mig de lamussarapel Castell deVilafortuny.

A les 11.30 h, l'embarcació CatAventuresortirà des del Mollet del Rec. L'accésseràlliure i obert a tothomquivulgui seguir la navegada des del mar i sentir els comentaris de pescadors sobre les maniobres participantsen latrobada. Està previst que les embarcacions retornin al port cambrilenc al voltant de les 13 h.

tracking