Diari Més

Successos

Els Mossos aconsellen desconfiar en les visites inesperades d'instal·ladors del gas

Recentment n'han detingut un que va sostreure més de 160.000 euros de forma fraudulenta

Un vehicle dels Mossos

Un vehicle dels MossosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra alerten, mitjançant les xarxes sociales, de possibles estafes que es poden patir sobretot durant aquests mesos.

Una d'elles és la de visites inesperades d'instal·ladors del gas, sobre les quals avisen: «Atenció amb els falsos instal·ladors del gas. Desconfia de visites inesperades d'empreses instal·ladores de gas i alerta als teus dels falsos revisors».

A més, donen alguns consells per poder assegurar-se que la inspecció és segura. «Demaneu sempre la identificació al personal de les companyies de l'aigua, llum, gas o telèfon i, si dubteu, truqueu a l'empresa», aconsellen, a la vegada que avisen «les revisions es comuniquen prèviament. No lliureu cap factura o document, ja que aquestes dades poden ser utilitzades».

A més, els Mossos recorden que els pagaments no es fan a l'instant. «Els pagaments de factures o d'altres no es fa mai a la persona» que va a casa de l'usuari, sinó que «es paguen mitjançant la factura».

Els Mossos d'Esquadra realitzen aquestes recomanacions pocs dies després d'enxampar a un fals revisor del gas que va sostreure més de 160.000 euros en domicilis de gent gran a Barcelona. En aquest cas, l'home utilitzava, fins i tot, la violència per enganyar a la gent i es feia passar pel seu cunyat per evitar que el reconeguessin, ja que tenia ordres de detenció prèvies.

tracking