Diari Més

Judicial

Citroën España haurà de donar explicacions a un jutjat de Tarragona per la fallida de Samsa

La marca va decidir treure-li unilateralment la concessió i va provocar la ruïna al concessionari després de 61 anys

Antic concessionari de Samsa a Tortosa.

El conseller delegat de Citroën España haurà de declarar a Tarragona per la fallida de SamsaTortosa Turisme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ChristopheMandon, conseller delegat de la marca Citroën a Espanya i Portugal haurà de declarar.elpròxim dilluns, al jutjat Mercantil número 1 de Tarragona en qualitat de testimoni en la causa oberta per la fallida del concessionariSamsaa la província.

Segons explica el digitalCrónicaGlobal, ara fa dos anys, el mes de maig del 2015, la multinacional automobilística va decidir, de manera unilateral i de la nit al dia, treure-li la concessió que mantenia des de feia 61 anys consecutius a Servicio Auto Moto SA (Samsa).

La retirada de la concessió es va produir en 24 hores i tot seguit la marca francesa va atorgar-la al distribuïdor local de Peugeot, Joaquim Oliva, marca que també és dins el mateix grup del gegant francès.

Samsava quedar gairebé de manera immediata en una situació de suspensió de pagaments, amb un passiu acumulat de 6 milions d'euros i es va produir l'acomiadament de tota la plantilla, al voltant de mig centenar de treballadors.

Tal com explica el mitjà digital, sense ingressos,Samsano va poder afrontar els deutes, ni dels proveïdors ni de les obligacions amb les administracions en l'àmbit laboral. Això fa preveure que l'expedient del concurs acabi, amb tota probabilitat, amb la liquidació de la societat.

La compareixença del màxim responsable de Citroën a Espanya al judici es produeix per la petició de l'administrador concursal,JaimeCampáGracia, que actua en nom de la firmaAbogados,PsicólogosyEconomistas.

L'administrador també hauria instat una altra acció judicial paral·lela per reclamar a la multinacional i als concessionaris locals actuals, el reintegrament dels 6 milions d'euros corresponents al passiu deSamsa.

tracking