Diari Més

Assistència

L'ONCE busca voluntaris a Valls, el Vendrell, Tortosa i Vilanova i la Geltrú

Dins els seus programes d'acompanyament, accés a la informació i suport esportiu, cultural i recreatiu

Un voluntari acompanyant a una invident en una visita a un museu.

L'ONCE busca voluntaris a Valls, el Vendrell, Tortosa i Vilanova i la GeltrúONCE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ONCE està buscant a incorporació de nous voluntaris als seus programes d'assistència a les localitats de Valls, el Vendrell, Tortosa i Vilanova i la Geltrú.

Actualment un total de 2.181 voluntaris dediquen la seva atenció, de forma totalment altruista, a beneficiar i millorar la qualitat de vida de persones cegues i amb discapacitat visual greu de tot l'Estat, a través de les iniciatives i programes de Voluntariat ONCE.

En l'últim any, més de 2.000 persones es van beneficiar del Voluntariat de l'ONCE gràcies a la col·laboració d'aquests voluntaris, amb un volum de 38.833 accions.

Programes per a totes les necessitats

El Voluntariat ONCE comprèn els programes d'acompanyament, accés a la informació, esportiu, cultural-recreatiu i d'experiència personal.

Mitjançant el d'acompanyament, les activitats que es realitzen són donar suporta les personesen els seus diferents desplaçaments com els serveis que ja li presta l'ONCE (rehabilitació, aprenentatge de braille itiflotecnòloga...), assistència a consultes mèdiques, gestions administratives, compres, passejos, entre d'altres. Aquesta opció és la que major nombre de peticions atén, per a realitzar tot tipus de gestions personals.

El programa d'Accés a la Informació va dirigit a donar suport puntual als afiliats amb dificultats per accedir a la informació impresa en documents, com emplenament d'impresos, lectura de correspondència i documents privats,etc., i igualment amb les noves tecnologies.

Amb el Programa Esportiu, es facilita la pràctica esportiva, grupal o individual, de les persones cegues en totes les diferents activitats i tots els nivells. Es col·labora en l'accés a instal·lacions esportives i en el desenvolupament al seu interior, es possibilita a la persona cega les indicacions i referències necessàries en entrenaments i proves, i es localitzen els elements i instruments esportius i estris personals.

En el Programa Cultural-Recreatiu es fa més accessible la cultura i l'oci a les persones amb ceguesa i deficiència visual, recolzant la seva participació en activitats culturals i recreatives.

Finalment, el Programa d'Experiència Professional divulga experiències laborals que puguin servir de referència als afiliats demandants d'ocupació. Els voluntaris donen suport amb la seva experiència sociolaboral a aquelles persones cegues que comencen el seu camí professional en el mateix lloc o sector per al qual la persona voluntària està qualificada.

Plataforma del Voluntariat

El pla de Voluntariat ONCE està integrat a la Plataforma delVoluntariado(www.plataformavoluntariado.org).

Per a més informació:

Direcció ONCE a Tarragona / 977 25 09 55 voluntariadocatalunya@once.es

tracking