Diari Més

Convoquen un manifestació contra les gosseres il·legals de Calafell

L’organitza l’Associació P.A.S.O.S El Vendrell a les set de la tarda a l’avinguda Sant Joan de Déu

L'entitat es contrària al maltractament dels animals.

Convoquen un manifestació contra les gosseres il·legals de CalafellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’agrupació animalista P.A.S.O.S (Protección Animal SOS) El Vendrell ha convocat una manifestació contra el maltractament animal i les gosseres il·legals a Calafell. La concentració de protesta s’inciarà a les set de la tarda a l’avinguda Sant Joan de Déu de Calafell platja, davant del monument del Pescador.

L’entitat P.A.S.O.S. vol posar l’accent en aquesta problemàtica després que dimarts passat la Guàrdia Civil i la Policial Local de Calafell obrissin diligències a una gossera particular de gossos de caça, ubicada en un camí paral·lel a la carretera TV-2126, després d’haver-hi realitzat una inspecció juntament amb els serveis de veterinària de la Generalitat. Tot plegat va sortir a la llum després de la difusió de la imatge d’un gos mort enmig de les instal·lacions, fotografia que va desfermar la indignació entre la ciutadania. La inspecció del Seprona va permetre revelar les condicions precàries de la gossera, a més de trobar-hi l’animal mort «al sol» i en estat de descomposició. En la intervenció també es van trobar altres 25 gossos vius. Els animals van ser atesos per un veterinari, i també es va assegurar que hi hagués menjar i beure per a tots.

La gossera està situada prop de la depuradora d’aigües residuals, i és propietat d’un particular de Calafell. El consistori ha assegurat que «fa anys que s’està intentant que es regularitzi com a nucli zoològic, però aquest procediment s’ha topat amb l’ambiguïtat de la normativa vigent, que no estableix el número d’animals a partir del qual un grup particular de gossos ha de constituir-se en nucli zoològic». Ja s’hi havien dut a terme, amb anterioritat, altres inspeccions. A diferència d’ara, s’hi havia comprovat que les condicions dels animals i les del recinte eren correctes.

La problemàtica de les gosseres il·legals al terme de Calafell ve de lluny. L’Associació Veïnal de Segur assegura que a l’any 2013 es va demanar el tancament de dues gosseres il·legals al municipi.

tracking