Diari Més

Conscienciació energètiva

L'INS INS Berenguer d'Entença de l'Hospitalet de l'Infant, segon al campionat Energia amb Consciència

El primer premi del projecte de la Fundació Repsol va ser per un centre de Ciudad Real, mentre que el Mare Molas de Reus va arribar a la final

Imatge dels alumnes de l'institut de l'Hospitalet de l'Infant, que van arribar a la final.

l'INS INS Berenguer d'Entença de l'Hospitalet de l'Infant, segon al campionat Energia amb ConsciènciaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'INSBerenguer d'Entença, de l'Hospitalet de l'Infant ha quedat en segon lloc en el Campionat Energia Amb Consciència, organitzat per la Fundació Repsol i en el qual van participarmés d'una vintena de centres d'arreu de l'Estat espanyol.

A la final de la competició hi van arribar, a més, el Col·legi Maria Rosa Moles de Reus, elColegioInternacional J.H.Newman(Madrid),,l'IES Ortigueira (Ortigueira – ACoruña) i l'IES San JuanBautistade la Concepció (Almodóvar delCampo– Ciudad Real). El primer premi se'l va endur aquest últim centre.

Aquest campionat ha posat fi a la tercera edició d'Energia amb consciència, un projecte educatiu de Fundació Repsol que té per objectiu sensibilitzar alumnes de 3r i 4t de secundària de la necessitat de ser responsables en l'ús dels recursos energètics, a través d'activitats i experiments relacionats amb l'eficiència energètica. Durant el curs 2016-2017 han participat més d'1. 200 alumnes de 34 centres educatius d'ACorunya, Ciudad Real, Madrid, Múrcia, Tarragona i Biscaia.

En el marc d'aquest projecte, els alumnes han treballat en una auditoria energètica del seu centre educatiu, proposant aspectes de millora per aconseguir un centre més eficient. El projecteha comptat també amb el suport de 80 voluntaris Repsol, experts en temes d'energia que els han ajudat a atansar-se el concepte d'eficiència energètica.

Els millors informes d'auditoria s'han donat cita a la final del campionat. Després de veure les cinc presentacions, el jurat i el públic han decidit que els campions de l'eficiència energètica d'aquesta edició fossin IES San JuanBautistade la Concepció i l'INSBerenguer d'Entença que han rebut un premi en metàl·lic de 7.000 i 3.000 euros respectivament. Aquesta ajuda es dedicarà a despeses del centre, amb l'objectiu de dur a terme les millores proposades pels alumnes per aconseguir un centre educatiu més eficient.

tracking