Diari Més

Turisme

L'Agència Tributària reclama la taxa turística a 150 establiments tarragonins

En el total de Catalunya els requeriments han ascendit a 750

150 establiments han estat requerits.

L'Agència Tributària reclama la taxa turística a 150 establiments tarragoninsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha enviat, entre els mesos de gener i maig d'aquest 2017 requeriments a un total de 750 establiments catalans que no van declarar l'impost sobre les estades en establiments Turístics (IEET) corresponent a l'exercici 2016. 150 d'aquests corresponen a la província de Tarragona, 150 més a Lleida, i els mateixos a Girona, mentre que 300 són a la província de Barcelona.

Segons un comunicat de la Generalitat, l'ATC ha enviat comunicacions perquè presentin l'autoliquidació del tribut o acreditin que no estan obligats a presentar-la a 250 habitatges d'ús turístic, 250 hotels i 250 establiments de turisme rural.

Els requeriments s'han fet a partir de l'encreuament de dades extretes de fons d'accés públic i la informació de la qual disposa l'ATC.

La meitat d'aquests diners prové de l'enviament de 181 liquidacions i uns altres 322.000 euros són conseqüència de 196 requeriments que van generar 400 autoliquidacions induïdes.

La diferència entre el nombre de requeriments i d'autoliquidacions induïdes s'explica perquè, en la majoria dels casos, a partir d'un sol requeriment es van autoliquidar els quatre trimestres de l'any de cop.

L'import ingressat el 2016 per aquest impost va ser de 47,3 milions, un 9,71 % més que l'any anterior, i el nombre d'autoliquidacions va créixer en un 2,5 %.

La Generalitat ha assegurat que, en resposta del sector, es va crear l'autoliquidació agregada de l'impost, que permet als operadors pagar d'una sola vegada les quotes de l'impost corresponents a més d'un establiment turístic i, per tant, concentrar en un únic tràmit davant l'administració tributària, cosa que abans s'havia de fer en múltiples presentacions.

tracking