Diari Més

Laboral

Els treballadors de Grues Leman denuncien assetjament sindical de la direcció

La plantilla està intentant crear un comitè d'empresa, i asseguren que arran d'això es deriven sancions i acomiadaments «sense motiu»

L'empresa està ubicada a la Pobla de Mafumet.

Els treballadors de Grues Leman denuncien assetjament sindical de la direccióAEST

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadorsde l'empresa Grues Leman S.A. de La Pobla de Mafumet, formada per Miguel Ángel Dolent García (Director General) i Samuel Molero Dolent (Director de finances), denuncien que estan patint una «situació d'assetjament i persecució sindical sense precedents». La plantilla, formada per 56 treballadors, segons informa el sindicat CGT a través d'un comunicat, està intentant formar un comitè d'empresa amb la mateixa Confederació General del Treballador (CGT) de Tarragona, «i per això es deriven sancions i acomiadaments sense motiu a diversos membres del comitè i a altres companys». Segons la plantilla, la finalitat de la direcció és «crear un clima de repressió i por per intentar crear el comitè d'empresa».

Els treballadors afectats per aquestes sancions i acomiadaments «porten més de 10 anys treballant en una situació de falta de manteniment, tant de les instal·lacions que l'empresa té a la Pobla de Mafumet com de la seva maquinària per a la realització dels seus treballs».

El sindicat també denuncia que enels últims 5 anys, només s'ha proporcionat als treballadors una muda de treball, «infringint la llei, que dictamina 2 mudes per any». Els treballadors també asseguren que tot i ser una empresa de serveis que cobreix urgències en la majoria de petroquímiques de la demarcació, «manquem de torns de guàrdia i de la seva corresponent gratificació. En negar-nos, rebem fortes amenaces per part de la direcció».

La denúncia també va adreçada en contra dels dos directors, que han pres les rendes de l'empresa en els últims 5 anys. «En aquest temps, s'acumulen nombroses baixes per ansietat dels treballadors per veure's sotmesos a la pressió exercida pel nous directors». «Estem farts de les manipulacions d'aquests directius cínics amb abús de poder, que asseguren que tot això és culpa nostra», sentencien els treballadors. «No ens paguen el dia establert, no ens deixen treballar i ens culpen dels seus errors», conclouen.

tracking