Diari Més

Cultura

Els més petits agafen les regnes de la recta final de la Festa Major de Valls

El seguici infantil es va ampliar ahir amb dos nous elements: el Lladrefaves i el bou

Els nens i nenes que formen part del Ball de la Primera passant ahir pel Pati durant el Tombet.

Els més petits agafen les regnes de la recta final de la Festa Major de VallsPere Toda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valls encara avui les últimes hores de la Festa Major de Sant Joan després de viure deu dies d’actes ininterromputs amb un fort caire familiar, característica que ahir a la tarda va arribar al punt àlgid amb el Tombet, la sortida del seguici petit.

L’acte es va encetar a les sis de la tarda des de la plaça del Blat, des d’on va començar a desfilar el bestiari infantil i els diversos balls festius adaptats per als més petits, com el de gitanes o el de bastons. Enguany, totes les mirades van recaure sobre els nous elements incorporats al seguici petit: el gegantó Lladrefaves petit i el bou petit, en estrena oficial. La cercavila va passar pel carrer Major, Sant Antoni, en Bosc, el Pati, carrer de la Cort i, finalment, plaça del Blat, on tots els elements van protagonitzar una balladeta.

A continuació, els més petits van seguir sent els protagonistes amb el concert familiar de Dàmaris Gelabert, la cantant predilecta del públic infantil. La jornada va finalitzar amb una nova nit de concerts a l’aparcament del Barri Antic amb les tarragonines Roba Estesa, Amparanoia i el punk dels de Pamplona, Lendakaris muertos. Paral·lelament, al Pati, l’artista Ramon Mirabet presentava el seu segon disc, Home is where the heart is.

El foc tanca la festa

La Festa Major es clourà avui en una nit en la qual el foc serà el protagonista. Serà a partir de les nou del vespre que els diables i el drac protagonitzaran el Correfoc, que començarà al Pati i finalitzarà al passeig president Tarradellas, al barri del Fornàs. Serà precisament des d’aquest indret on, a les onze de la nit, es dispararà el tradicional castell de foc, que enguany es convertirà en piromusical. I és que els artefactes pirotècnics aniran acompanyats, per primer cop en un Sant Joan, per música. L’espectacle anirà a càrrec de la pirotècnia Peñarroja, de la Vall d’Uixó (País Valencià), empresa familiar amb més de 100 anys d’història.

El bou petit va ser una de les estrenes, al costat del Lladrefaves.

Els més petits agafen les regnes de la recta final de la Festa Major de VallsPere Toda

tracking