Diari Més

Veïnal

Veïns de Vilallonga denuncien connivència de l'alcalde amb la manca de permisos del restaurant l'Encanteri

L'únic informe sobre el nivell acústic fet per l'Ajuntament sobre el local només afirma que no es van poder fer els mesuraments

La denúncia dels veïns incorpora una imatge de l'alcalde en un acte municipal a la sala 'il·legal'.

Veïns de Vilallonga denuncien connivència de l'alcalde amb la manca de permisos del restaurant l'EncanteriDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Continua el front obert entre l'equip de govern de l'Ajuntament de Vilallonga i un grup de veïns que denuncien els perjudicis que pateixen a causa dels nivells sonors que provoca una sala de banquets del restaurant l'Encanteri. De fet, els veïns qüestionen obertament l'actuació municipal, que consideren que malmet els interessos dels ciutadans per damunt d'un negoci particular, i han decidit dur les seves denúncies davant la fiscalia.

En qualsevol cas, però, ja hi ha una denúncia presentada com a tal davant el consistori, signada per un advocat d'un bufet de Barcelona en nom dels veïns i que es va entrar al registre municipal el passat 3 de maig. Segons aquest escrit, es denuncia que, «amb el coneixement de l'alcalde i del regidor d'Activitats, i davant la seva absoluta passivitat», el restaurant l'Encanteri està incorrent en diverses irregularitats.

Així, per exemple, s'afirma que està realitzant una activitat, en saló de banquets, per a la qual no disposa d'autorització. A més, afirmen els veïns, aquesta activitat es realitza en un local que no disposa de projecte d'activitats ni llicència municipal, ja que es tracta d'un edifici annexat i comunicat amb el restaurant, «de més de 450 metres quadrats, construït amb alumini, lones, plàstic i vidre».

En l'exposició dels veïns també s'indica que el restaurant no compleix amb l'aforament que té autoritzat i que incompleix amb la normativa de prevenció d'incendis. De la mateixa manera afegeixen que s'incompleix amb la normativa de sorolls i vibracions.

En aquest apartat se cita l'únic informe que l'Ajuntament de Vilallonga va realitzar quan es van produir les queixes dels veïns per sorolls a altes hores de la matinada.

Aquest informe, amb data de novembredel 2016, i signat per l'Enginyer Tècnic Industrial Municipal, SergiTriquell, s'afirma que va intentar realitzar mesuraments el dia 2 de setembre de 2016, de les 20.30 a les 23.45 h. En aquesta franja horària l'enginyer donava per suposat que es podria fer el control perquè aquell dia estava prevista la celebració d'un casament. Les mesures, però, no van ser vàlides en aquest marge de temps, segons l'enginyer, perquè els intervalsen quees van produir sempre eren molt curts. Així, la conclusió final de l'informe és que no es podia concloure «si l'activitat supera o no els valors límits establerts en el mapa de capacitat acústica municipal».

Segons que recorden els veïns, la llicència d'activitatde quèdisposa el restaurant tan sols preveia la utilització d'un equip de música que serviria únicament per so d'ambient, lluny de la realitatde la quales queixen els residents que envolten el local.

Els veïns aprofiten l'escrit de denúncia per incidir sobre l'actuació de l'alcalde, Ignasi Valera i del regidor d'Activitats. Afirmen que són coneixedors en detall del soroll que es genera al'annexi 'il·legal' del restaurant, perquè «han estat vistos en més d'una ocasió en ella», i posen com a exemple (i adjunten una imatge) de lapresènciade l'alcalde enun acteorganitzat per l'Ajuntament el passat 30 d'abril dedicat a la gent gran, i que es va celebrar a la sala «i s'aprecia a la imatge el conjunt musical que amenitza el ball, dotat amb micròfons, amplificadors i sintetitzador».

Finalment en la denúncia presentada els veïns reclamaven diverses actuacions al consistori, consistents en el cessament de l'ús com a saló de banquets, la prohibició de qualsevol activitat a l'edifici annex al restaurant i la prohibició d'utilitzar música que no tingui la condició de «so ambiental».

tracking