Diari Més

TURISME

Només cinc municipis de Tarragona tenen platges per a gossos

Només disposen d’1,5 quilòmetres de platja a Cambrils, Mont-roig, l’Ametlla, Deltebre i Alcanar, dels 278 de la província

Imatge de la platja de la riera d'Alforja de Cambrils.

Només cinc municipis de Tarragona ofereixen platges per a gossosCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La demarcació de Tarragona té 278 quilòmetres de costa, una extensió ocupada en la seva majoria per platges practicables. Quan arriba l’estiu, però, els gossos de Tarragona només compten amb poc més d’1,5 quilòmetres de platja, repartits entre cinc municipis, per poder banyar-se.

La platja és un dels espais preferits pels propietaris de gossos per passejar amb les seves mascotes. Però, quan comença de forma oficial la temporada de platges –moment en què es posen en marxa tots els serveis– l’entrada de mascotes es restringeix a gairebé tots els municipis del litoral tarragoní. Només cinc localitat de la província de Tarragona, dos del Camp de Tarragona i tres de les Terres de l’Ebre, són destinacions Dog Friendly (o Pet Friendly). Mont-roig del Camp ha estat la darrera població que ha obert una platja per a gossos. Ho va fer durant la Setmana Santa. L’any passat, Cambrils va inaugurar un tram de la platja de la Riera de l’Alforja per a les mascotes, espai que enguany s’ha millorat. Són les dues úniques platges al Camp de Tarragona. Per gaudir del mar, els gossos només poden fer-ho a alguns indrets de les Terres de l’Ebre: a l’Ametlla de Mar, a Deltebre i a Alcanar.

story-id="368abb1b-20d5-46bf-af0d-c74a07e7ea21"

src="https://hosting.mapme.com/story-embed.js">

(VEURE EL MAPA)

Dutxa per a gossos, a Cambrils

El 2016, Cambrils va fer una aposta decidida per aquesta vella demanda dels propietaris de gossos i també per un tipus de turisme, el pet friendly, que part del sector hoteler ha començat a tenir en compte. Va obrir un tram de la platja de la Riera de l’Alforja i, enguany, la zona s’ha delimitat amb una tanca. Les millores han anat més enllà, i s’ha senyalitzat la seva zona de bany amb balises i s’ha instal·lat una dutxa per a les mascotes.

Mont-roig: destí ‘Dog Friendly’

El passat mes d’abril, Mont-roig, a través de Mont-roig-Miami Turisme, s’estrenava com a destinació Dog Friendly i obria la platja de la Punta del Riu als gossos. La platja està situada al sud del terme municipal, a la desembocadura Riu Llastres, i tant al límit de les platges de l’Hospitalet de l’Infant que alguns banyistes localitzen l’espai al municipi veí als fòrums d’Internet dels propietaris de mascotes. La platja compta amb una paperera per dipositar les defecacions dels animals.

Amb pipican a l’Ametlla de Mar

Amb una llargària de 50 metres i una amplada de 15, la Cala Bon Caponet, a l’Ametlla de Mar, ofereix dispensador de bosses i pipican. Aquesta platja de pedra, és accessible tant en cotxe com caminant. Es tracta d’una cala tranquil·la, petita i acollidora, que conserva l’encant de paratge natural, envoltada d’arbredes i pedres. L’Ajuntament preveu instal·lar-hi una dutxa per a gossos.

La més llarga, a Deltebre

A nou quilòmetres de Deltebre i a tocar de la desembocadura del riu Ebre, s’hi troba la platja de Riu Mar, una platja de sorra amb dunes i llacunes, on s’autoritza l’entrada de mascotes durant la temporada alta. L’espai està senyalitzat com a tal i, tot i que més enllà de les papereres no disposa de cap servei específic per als gossos, aquesta platja és el tros de litoral més extens de què disposen els cans a Tarragona: té una longitud d’1,1 quilòmetres i 80 metres d’amplada.

Platja verge a Alcanar

La Platjola, a Alcanar, és una de les platges veteranes a acollir gossos entre els seus banyistes. Els accepta des del 2013. Es tracta d’un espai que gaudeix del distintiu de platja verge, gràcies al seu alt valor ambiental i ecològic. És una platja de còdols, a la qual s’accedeix a peu –tot i que té aparcament proper– i té una extensió de 300 metres, aproximadament.

Bany al pantà de Siurana

Un dels indrets de la demarcació de Tarragona que s’ha convertit en un altre alternativa a les platges perquè els gossos gaudeixin del bany estival és el pantà de Siurana. És destí de cap de setmana de molts dels amants de la muntanya i on és habitual la presència de gossos.

tracking