Diari Més

Els pastissers confien en un repunt en la venda de coques artesanes de Sant Joan a Tarragona

Es preveu que s'en venguin prop de 50.000 unitats

Fruita confitada, pinyons i  sucre per endolcir les coques de la revetlla

Fruita confitada, pinyons i sucre per endolcir les coques de la revetllaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les previsions de la venda de coques artesanes de Sant Joan a la demarcació de Tarragona són, aquest 2017, més optimistes que l'any anterior. Els pastissers creuen que les vendes es mantindranestables i possiblement «repuntaran» fins a les 50.000 unitats. Segons el vicepresident del Gremi d'Artesans Pastissers, Josep González, per Pasqua ja van detectar un increment en la venda de mones perquè «més gent que s’havia abocat a la marca blanca, va decidir tornar a casa» i adquirir el producte tradicional.

González ha reivindicat la pastisseria de qualitat enfront les coques que es venen en supermercats o en cadenes comercials. «Hi ha botigues que ja exposen palets sencers de coques, però nosaltres les courem durant tota la nit perquè el client pugui tenir la seva coca al dia», ha defensat el vicepresident del gremi, que aplega mig centenar d’associats a la demarcació. Les coques preferides dels tarragonins, amb un preu que es manté entre els 20 i els 25 euros el quilo, són les de fruites, crema i cabell d'àngel.

Es preveu que els catalans mengin prop d'17 milions de coques de Sant Joan

A nivell de Catalunya, els pastissers caatalans confien que es mengin prop de 1,7 milions de coques, una xifra un 1,5% superior a la de l'any anterior.. El president del Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província, Elies Miró, ha explicat que l'1,5% representa un «repunt tímid», però ho valoren molt positivament i, de fet, reforça la tendència dels últims darrers tres anys. Tot i això, ha admès que serà complicat que les xifres tornin als nivells anteriors de la crisi. Pel que fa a les més venudes, tornaran a ser les tradicionals de brioix amb crema, fruites i pinyons o la de llardons. Tanmateix, enguany també hi haurà novetats a les diverses pastisseries del país com una coca en forma de pinya i coco deshidratat, pinyons i pinya caramel·litzada del pastisser barceloní Daniel Jordà o una de coca de crema cremada d'Oriol Balaguer. De mitjana, els preus de les coques es mantindran entre els 16 i els 35 euros en funció de la mida.

tracking