Diari Més

Medi Ambient

Salou inicia la restauració vegetal de Cala Morisca després d'enderrocar el xalet

L’Associació Aurora és l’encarregada d'eliminar les espècies invasores. La zona serà visitable a meitats d’estiu

Treballs de restauració vegetal de Cala Morisca de Salou

Treballs de restauració vegetal de Cala Morisca de SalouAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Salou ha iniciat la restauració ambiental de la finca municipal situada a Cala Morisca amb l'objectiu d'integrar els solars amb el Camí de Ronda i fer-ne un ús públic com a parc urbà. Una primera fase, que finalitzarà a meitats de juliol, consisteix en l’eliminació d’una part important de la vegetació, fonamentalment d'aquelles espècies invasores dels solars ubicats al costat de Cala Crancs, al Cap Salou. Aquests treballs els duu a terme l’associació Aurora, un cop enderrocades les edificacions del conegut xalet de l’advocat Pedrol Rius. Després es durà a terme la repoblació.

Els treballs d’aquesta primera fase es dividiran en tres zones, agafant també els desnivells i tota la façana marítima de la finca. Degut al fort pendent i a la necessitat de treballar en condicions segures, en aquesta zona l’esforç es centrarà en l’eliminació d’espècies invasores; també s’ha actuat en una franja a banda i banda del camí principal i el perímetre de la zona edificada on s’han retirat palmeres i altres arbres en mal estat, juntament amb l’eliminació de plantes tapissants; i, finalment també s’ha procedit a aclarir matoll de baixa intensitat i eliminar les grans extensions de Senecio sp. i altres plantes exòtiques.

La segona fase serà l’adequació paisatgística i renaturalització de la finca amb espècies pròpies de la màquia litoral, uns treballs que es duran a terme, un cop finalitzada aquesta primera part i que permetran la visita oberta al públic de cara a meitats de juliol, amb una barana preventiva. Durant els mesos d’agost i setembre es duran a terme els treballs d’adequació de l’espai. Segons ha explicat el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, aquest dimarts en una visita a la zona, «de cara a setembre s’adequarà urbanísticament l’espai perquè quedi integrat dins el camí de ronda i pugui ser un espai retornat a la ciutadania».

Les tasques es duen a terme amb una brigada del Centre Especial de Treball 'Aurora', en funcionament des de l’any 1997 i gestionat per l’Associació Aurora. Actualment, el centre especial de treball integra a persones afectades de malaltia mental majoritàriament, així com persones amb altres discapacitats. Els serveis que ofereix el CET d’Aurora són treballs forestals, jardineria i manipulats. El cost d’aquesta primera fase és de 21.755 euros.

tracking